Diari Més

La dona de 83 anys localitzada a la T-11 ingressa a l'UCI i està estable

La família agraeix la col·laboració ciutadana i dels cossos de seguretat, que van pentinar Reus en batudes amb centenars de voluntaris

Imatge de la Pepita, desapareguda a Reus des de la tarda d'ahir diumenge.

Imatge de la Pepita, desapareguda a Reus des de la tarda d'ahir diumenge.Cedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La dona de 83 anys desapareguda des de diumenge i que aquest dimecres va ser localitzada amb vida a la T-11 durant una batuda, Pepita Matias, ha estat finalment ingressada a la Unitat de Cures Intensives (UCI) de l’Hospital Sant Joan de Reus, on avui «està estable», tal com precisen fonts del centre sanitari. Ahir va ser traslladada a les urgències del mateix hospital, en estat greu, després de rebre una primera atenció mèdica al lloc on va ser trobada. Se li van detectar fractures i contusions a diferents parts del cos. Durant l’exploració a urgències, tal com precisen des del Sant Joan, se li ha diagnosticat també un traumatisme cranioencefàlic lleu.

La família de la dona expressava ahir a través de les xarxes socials,l’alegria per haver-la trobat amb vidai conscient. En un dels missatges, destacaven la feina duta a terme des de l’Ajuntament i també per l’alcalde, Carles Pellicer, qui va prendre part personalment d’algunes de les múltiples batudes per localitzar Pepita Matias. Al seu torn, des de l’Ajuntament, han emès avui un comunicat on la família i el batlle «agraeixen públicament la col·laboració de la ciutadania i de les diferents institucions que han participat en el dispositiu derecerca». L’Ajuntament recorda que «l’operatiu es va iniciar diumenge, arran de l’avís de la família, i es va ampliar amb dispositius de recerca dimarts i dimecresmatí i tarda, amb la participació de membres de la Guàrdia Urbana de Reus, els Mossos d’Esquadra, l’Associació deVoluntaris de Protecció Civil de Reus, la Creu Roja i els Bombers, així com voluntaris a títol individual i familiars».

A la dona la van trobar en un encreuament entre la T-11 i l’autovia de Salou, a l’alçada de Parcel·les Planes. En algunes de les batudes van participar més de 200 persones, repartides en grups de cinc, sempre amb presència de membres dels cossos de seguretat i amb ordre d’aixecar la mà i donar avís a la resta si es localitzava la dona de 83 anys. Les batudes van pentinar la zona nord de la ciutat i, després, el sud, i van ampliar el radi de recerca a mesura que no deixaven resultats. Pepita Matias va ser trobada aquest dimecres prop de les cinc de la tarda, amb vida i conscient. Se la buscava des de diumenge. Segons les primeres informacions, podria haver caigut per un terraplè proper a la T-11, i d’aquí la dificultat per localitzar-la. Està ingressada a l’UCI de l’Hospital Sant Joan, on es troba estable.

tracking