Diari Més

Economia

Un recurs presentat per la Sareb frena l'adjudicació del Golf Aigüesverds

El Jutjat Mercantil havia autoritzat la venda a un grup de socis el passat juliol però noves al·legacions han obligat a partir de zero

Una imatge d'arxiu del complex del Golf Aigüesverds.

Un recurs presentat per la Sareb frena l'adjudicació del Golf AigüesverdsOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un recurs interposat per la Sareb, amb data del 26 de novembre, que al·legava un defecte de procediment, ha obligat a tornar a partir de zero en l’adjudicació de la unitat productiva del Golf Aigüesverds de Reus. La Sareb és un dels principals creditors del Golf, el qual es troba immers en un procés concursal que se segueix al Jutjat Mercantil número 1 de Tarragona des del 2015 i que, l’abril de l’any passat, va iniciar la liquidació. Fonts del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) detallen al Diari Més que, el 28 de juliol del 2018, «s’havia autoritzat la venda» del Golf Aigüesverds a un grup de socis de l’equipament –configurats en un sistema de comunitat llavors en fase de constitució– sota el nom Club Golf Reus SA.

Tot i que el TSJC no detalla les xifres de l’operació, el pla de liquidació va fixar al seu moment el preu del complex en uns 1,2 milions d’euros. I havia transcendit, efectivament, una oferta presentada algunes setmanes més tard per un conjunt de socis que estaria a l’entorn d’aquesta quantitat.

La Sareb va apuntar, llavors, no haver estat correctament notificada sobre els moviments realitzats durant l’autorització de la venda. Ara, segons concreten des del TSJC «s’ha subsanat aquest defecte». El recurs, però, torna el procediment a l’instant anterior a l’aprovació de la venda. I el carrega amb un seguit d’al·legacions pendents d’estudi. Així, «s’haurà de determinar novament si, amb les al·legacions que consten al procediment, s’autoritza o no novament la venda». És probable que la resolució, tot i que no hi ha uns terminis fixos, pugui dictar-se en pocs mesos.

Liquidació i rebaixa

El pla de liquidació presentat al Mercantil de Tarragona a principis de l’any passat va significar una reducció considerable del preu del Golf Aigüesverds respecte a la xifra inicial, que s’havia establert en uns 2,1 milions d’euros. La rebaixa s’emmarcava en l’inici de la fase de liquidació, la qual va tenir lloc després que el 22 de gener del 2018 una Junta General de Creditors convocada per l’accionista majoritari no reunís el quòrum imprescindible i quedés descartada, d’aquesta manera, la possibilitat d’haver assolit un conveni.

El Golf Aigüesverds acumula uns tres anys en concurs de creditors i, fins aquest punt, les feines de manteniment de les instal·lacions, els camps inclosos, s’han seguit duent a terme amb normalitat, i s’ha mantingut també la competició activa, tot i que no s’hi pot fer cap inversió extraordinària. La liquidació representa el pas final del procediment de manera que, si no aparegués un comprador –cosa molt poc probable en l’actualitat, tenint en compte que ja hi ha Club Golf Reus SA– la normativa contempla una venda per lots del mateix golf. És a dir, treure el golf a subhasta. En aquest context, el més probable és que la Sareb, en ser creditor privilegiat, acabés quedant-se amb la propietat del Golf Aigüesverds.

En aquest sentit, entre els creditors prioritaris –els qui tindrien preferència a l’hora de rebre l’import d’una venda si aquest no arribés per cobrir-los a tots– hi ha la Sareb i, per darrere, treballadors, Hisenda i Seguretat Social i, també, l’Ajuntament de Reus pel que fa a l’IBI. L’objectiu de la fase de liquidació passa per aconseguir el preu més elevat possible per mirar de satisfer el màxim nombre de pagaments pendents abans no es doni per tancat el concurs.

Un dels inconvenients que havia frustrat anteriorment hipotètiques oportunitats de venda del Golf Aigüesverds és que, sobre els terrenys que aquest ocupa, no hi hauria l’opció d’edificar. Això descartava un perfil important de comprador.

tracking