Diari Més

Reus es proposa projectar els curtmetratges europeus més reconeguts

Del 21 al 23 de març se celebrarà el Breus, el festival que relleva el FEC

Presentació del Festival Breus 2019.

Reus es proposa projectar els curtmetratges europeus més reconegutsAjuntament de Reus

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Reus ultima la programació de la primera edició del festival europeu de curtmetratges Breus, després de posar punt i final a vint anys del Festival Europeu de Curtmetratges (FEC). El renovat festival, que tindrà lloc del 21 al 23 de març al Teatre Bartrina, presenta poques novetats, més enllà del canvi de nom -que inclou, en un joc de paraules, el nom de la ciutat. Seguirà sent una mostra -és a dir, els curts no competiran entre sí- i, fins i tot, el pressupost es manté intacte respecte l’ultima edició del FEC -de 90.000 euros. A falta de fer-se públic el llistat definitiu de la trentena de curs de ficció que es podran veure al certamen -vuit dels quals seran catalans-, l’organització es compromet a intentar portar els projectes més premiats del panorama europeu. També garanteix que el festival va més enllà d’un rentat de cara del FEC i que es reserven algunes sorpreses.

La direcció del festival presentarà en els pròxims dies la programació definitiva d’un festival que neix amb clara voluntat continuista. Aquest dimecres al matí s’ha donat a conèixer el cartell promocional i se n’han desgranat alguns detalls, bàsicament de la seva estructura. S’hi projectaran un total de 23 curtmetratges europeus dins la secció denominada 'Panorama' -repartits en cinc sessions- i, a part, també hi tindran cabuda 8 projectes catalans a la secció 'Panorama.cat' -en dues sessions.

A banda de la mostra de curts seleccionats, hi haurà activitats dirigides als més petits i de caire familiar, com els ‘Mini Breus’, una sessió de 60 minuts sobre els 'petits herois' pensada per a nens de més 3 anys, o sessions exclusives per a grups reduïts de set persones dins una caravana instal·lada al Mercadal. Finalment, es manté l'aposta per la creació, com un taller de tècniques d'animació per a nens de 7 a 14 anys i un concurs amateur per fer un curt d'un minut de durada, en un temps limitat.

El curtmetratge s'haurà de rodar durant el cap de setmana del 15 i 16 de març i la temàtica sobre la qual haurà de girar el curt creat serà el tutú, pensat enguany especialment amb motiu de la commemoració de l’Any Roseta Mauri. Els premis es lliuraran durant la cloenda del festival, que organitza la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Reus, a través de l’Institut Municipal Reus Cultura, amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat i de la Diputació de Tarragona.

tracking