Diari Més

Urbanisme

Ordenen tancar els terrenys del futur hotel del Pallol de Reus per evitar riscos

El solar va quedar totalment buit l’estiu passat, quan van enderrocar-se els blocs de pisos que hi havia

Operaris han tapat els forats que hi havia a la tanca.

Ordenen tancar els terrenys del futur hotel del Pallol de Reus per evitar riscosOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Ajuntament ha ordenat el tancament complet del solar que ha d’acollir el futur hotel del Pallol per evitar que, en un dels trams que es trobava desprotegit, es pogués generar un lloc d’accés que donés peu a riscos. L’espai ha quedat buit des que culminés l’enderroc dels edificis que l’ocupaven, al maig del 2018, i espera encara l’inici dels treballs per aixecar l’hotel. Les obres, però, i malgrat disposar de llicència, encara no han començat a portar-se a terme. A l’interior del recinte hi havia, almenys en els darrers mesos, moviment de furgonetes que hi estacionaven. La mesura de tancament ha resultat necessària, entre altres qüestions, pel fet de tractar-se d’un indret cèntric i amb una important afluència de persones.

El projecte d’hotel, que ha passat per diverses mans, ve de molt lluny. Ginkoplanet se’n va fer càrrec després que una anterior promotora hi hagués de renunciar per motius econòmics. Tal com va ser concebut d’entrada, l’hotel del Pallol hauria de comptar amb una vuitantena d’habitacions així com un espai habilitat per a restaurant i un altre per a locals comercials. A més, hauria de quedar connectat per un pas inferior amb el Passeig Comercial del Pallol. Les màquines hi haurien de començar a treballar en un termini relativament breu, però a dia d’avui no ha transcendit encara cap data i el solar es manté sense activitat.

El concurs que en va determinar la concessió, impulsat per Redessa, marcava que un mínim del 51% de la superfície dels terrenys s’ha de destinar a usos hotelers, amb un establiment que haurà de ser de quatre estrelles com a mínim. La resta de l’espai, d’acord al Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU), admet altres usos, com el comercial. L’adjudicació va fer-se al 2015 i es va fixar en 50 anys, amb la possibilitat d’un termini addicional màxim de 10 anys més.

L’establiment de la Sang

A prop d’on ha d’anar l’hotel del Pallol, a la plaça de la Sang, avança la construcció d’un altre hotel. En aquest cas, l’hotel de la Sang, que també vol ser de quatre estrelles, oferirà al voltant de 50 habitacions. S’aixecarà a l’espai que han deixat els números 9-11-1315 de la plaça, l’enderroc dels quals va finalitzar a principis del mes d’agost. La façana donarà també a la Riera de Miró, on han desaparegut els blocs 18 i 20. El projecte està promogut per Vesna Hoteles.

tracking