Diari Més

Infraestructures

Uns despreniments de la marquesina afecten andanes a l'estació de bus de Reus

Tres zones estan envoltades per tanques després que el vent fes caure vidres i, a l’espera de les reparacions, l’activitat es manté

Alguns dels vehicles han hagut de desplaçar uns metres el lloc d'aturada per seguretat.

Uns despreniments de la marquesina afecten andanes a l'estació de bus de ReusOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El despreniment de fragments de la marquesina de l’estació de bus ha portat a delimitar amb tanques, per seguretat, almenys tres zones de la infraestructura per evitar que vianants o vehicles circulin sota algunes parts del sostre. Dues d’elles coincideixen amb andanes de la terminal, les quals han quedat parcialment inhabilitades mentre no es porten a terme les pertinents obres de reparació a la marquesina. Els fragments de coberta van caure, tal com detallen fonts municipals, durant les darreres ventades a la ciutat. L’Ajuntament està pendent de concretar l’abast de la intervenció necessària i el seu pressuport per executar els treballs. Fonts municipals precisen que, amb tot, «l’estació funciona amb total normalitat i el servei no s’ha vist afectat en cap moment». I detallen, en relació a les andanes, que «les rutes no en tenen una de fixa».

Conductors d’alguns dels autobusos que hi fan cap cada dia explicaven ahir des de l’estació que «ara ens aturem una mica més apartats i, de vegades, això pot generar incomoditat als usuaris a l’hora de pujar o baixar» dels vehicles, «o si hi ha alguna persona amb mobilitat reduïda». D’altres apuntaven, però, que els autobusos «són suficientment baixos com perquè no calgui acostar-se exactament a l’andana». Les tanques van instal·lar-se a l’estació «fa un parell de setmanes», sota les parts de la marquesina que es van veure més afectades pel vent. Des de l’Ajuntament puntualitzen, igualment, que «en cap cas no s’han rebut queixes ni de les companyies de transport de viatgers interurbans ni tampoc per part dels usuaris».

A una d’aquestes companyies, recordaven que «ni que canvii l’andana, els busos continuen aturant-se a la mateixa estació». Una de les usuàries del transport públic que esperava l’arribada del seu autobús a la terminal valorava també ahir, amb tot, que «quan veuen les tanques, els qui venen a agafar el bus i no les havien vist abans, es pregunten si han de seguir agafant-lo aquí o no, i genera confusió».

Reforma de la Generalitat

L’estació d’autobusos de Reus espera, paral·lelament, millores com a part del paquet que, amb una inversió de 2 milions d’euros, la Generalitat tira endavant per actuar a 15 estacions de Catalunya, entre les quals hi ha també Tarragona i Valls. Fonts de Territori expliquen que els treballs a les primeres estacions on s’intervingui es començaran a fer, previsiblement, a partir del maig. No està clar, encara, que Reus formi part d’aquesta tongada inicial, donat que les feines es troben encara en procés ce licitació. En tot cas, la documentació vinculada a les obres, que descriu les patologies de l’estació, detalla que el 50% dels vidres armats que componen la claraboia que dóna llum a una de les platges de les andanes estan trencats. El mateix fet es dóna a la marquesina que cobreix l’altra part de l’estació: es troba composta del mateix vidre i bona part d’aquest o està trencat o en mal estat. Els treballs contemplen la reposició dels vidres tant a la claraboia com a la marquesina.

D’altra banda, es canviarà la reixa de ventilació dels serveis, que està completament malmesa «pel vandalisme». Amb les millores, se substituirà també el canaló de recollida d’aigües pluvials, a tocar de l’avinguda Salou. El mal estat del mateix fa que l’aigua es filtri i caigui a la zona de les andanes. També es netejaran i es repararan els canalons i alguns trams de l’estructura de suport de les marquesines. Les actuacions tenen un termini d’execució de quatre mesos a partir de la data del seu inici.

tracking