Diari Més

Ensenyament

Un toc italià a les cuines del centre de Reus

Cinc restaurants de Reus acullen aprenents de xef arribats de Roma a través de la Xarxa FP

Simone Polce, de 18 anys, està fent aquesta estada de 30 dies de pràctiques a la Casa Coder.

Un toc italià a les cuines del centre de ReusOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Cinc estudiants de formació professional de cuina italians s’han fet lloc als restaurants del centre de Reus per acostar-se, de primera mà, a la gastronomia local i fer un pas més en el seu aprenentatge. Des del 2 de febrer, els xefs de La Presó, Casa Coder, Restaurant 158, La Muela i el Museu del Vermut compten cadascun d’ells amb un ajudant especial. En total, quatre nois i una noia de 18 anys que aspiren, algun dia, a obrir el seu propi establiment i que, a la capital del Baix Camp, experimentaran «una vida adulta i com es fan les coses a la cuina» durant 30 dies.

Un d’ells és Simone Polce, originari de Roma i que està realitzant les pràctiques a Casa Coder. En aquesta presa de contacte amb Reus «estic coneixent els plats típics d’aquí, que són molt diferents als que tenim a Roma». D’entrada, «i mentre veig com es fa la resta, he començat amb les amanides», diu. Cada dia, «arribo al restaurant, em canvio i preparem els utensilis, i cap a la una arriba la feina més intensa». Sobre el que més li agrada fer, explica que «estar a la cuina, la resta m’és igual». Ha estat en sortir de Roma que «ara començo a haver de cuinar també a casa meva», bromeja Polce, que apunta, sobre el canvi d’aires, que «l’impacte, d’inici, va ser molt fort: aquí tot s’activa més tard i acaba més tard, les botigues estan obertes i hi ha més vida, mentre que a Itàlia tot passa més aviat i tot tanca abans. S’hi viu molt bé, a Reus». Pel que fa a les diferències amb la cuina italiana, precisa que «allà hi ha moltes varietats de cada producte i cada varietat té la seva manera de fer-se. Als restaurants el ritme és molt més frenètic, hi ha molta pressió, i aquí és més tranquil, la preparació va més pautada i tot està més organitzat, es prepara amb calma». Tenir el seu propi restaurant «és un somni» i, per això, «vull conèixer el món i saber de tot, perquè aquest és un projecte que realment em faria molt feliç poder portar a terme».

Un altre dels joves de 18 anys que han entrat a les cuines de Reus és Danny Lenin Kallarakkal. Danny està fent aquesta estada de pràctiques a la presó, on dóna un cop de mà al xef Richard Ceballos. Ceballos explica que han invertit aquests primers dies en «salvar les dificultats de comunicació» que els planteja l’idioma perquè «ell parla italià, que jo no en sé. Però sap una mica d’anglès, i amb això ens anem entenent». I apunta que «a poc a poc, de mica en mica, va aprenent i agafant el ritme». Les primeres tasques que se li han encarregat a l’aprenent han estat «tallar, fregir carn, netejar peix… les coses bàsiques per les quals un comença quan vol anar agafant velocitat a la cuina». «En les coses més senzilles, ja ens dóna un cop de mà», afegeix el xef de La Presó, que valora que aquesta activitat «és positiva per als dos i una mà mai no ens va malament». Les pràctiques d’aquests cinc estudiants a Reus són possibles a través de la Xarxa FP, que facilita la mobilitat dels estudiants a Europa.

A La Presó compten amb Danny Kallarkkal.

Un toc italià a les cuines del centre de ReusOlívia Molet

tracking