Diari Més

Els ocupes del carrer Wad-Ras generen un altre incendi

Bombers i Guàrdia Urbana han intervingut per assegurar un quadre elèctric al qual s’havien enganxat des del número 5

Els ocupes

Els ocupes del carrer Wad-Ras generen un altre incendiGoogle Maps

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Bombers de la Generalitat han hagut d’intervenir avui al matí per un avís de foc al número 5 del carrer Wad-Ras de Reus. L’edifici és el mateix on el veïnat ha denunciat reiteradament la presència d’ocupes «conflictius i perillosos». L’avís, tal com detallen fonts de Bombers, ha tingut lloc quan passaven dos minuts de les deu. Fins al lloc s’ha desplaçat una dotació que s’hi ha trobat un incendi menor d’infraestructura elèctrica.

En la intervenció també ha participat la Guàrdia Urbana. Fonts de la policia local precisen que el mateix veïnat ha donat l’alerta perquè hi havia guspires a un quadre de llum i que, efectivament, s’hi ha detectat una connexió no reglada. La companyia elèctrica ha estat posada en coneixement dels fets i s’ha assegurat el quadre elèctric.

Reemplaçar la instal·lació malmesa

Des de la comunitat de veïns confirmen la situació i diuen que, durant la nit de dilluns, els ocupes de dos dels pisos de la tercera planta s’havien tornat a enganxar, després que dilluns mateix a la tarda se’ls hi hagués desinstal·lat la connexió irregular. Aquest és el quart incendi que els veïns atribueixen als ocupes. Un dels habitatges ocupats el van tapiar els mateixos veïns fa poques hores, però almenys altres dos encara continuen en la mateixa situació.

«Ens fa por que, al final, la companyia deixi sense llum tot el bloc, també els que estem pagant, per evitar més episodis», apunten els veïns, que expliquen que «ens diuen que la instal·lació està ja molt malmesa i que l’hauríem de pagar nosaltres, i que costaria almenys uns 5.000 euros». «Evidentment», afegeixen, «aquesta xifra no la podem pagar». Els veïns, que ja van fer una protesta contra les ocupacions conflictives aquest dilluns a la plaça del Comte, en duran a terme una altra el dia 7 de març a la plaça del Mercadal.

tracking