Diari Més

Judicial

Una jutgessa de Reus obliga a un testimoni a treure's un llaç groc abans de declarar

L'home havia de prestar declaració per un cas d'impagament de sou d'una empresa de serveis a una empleada

Pla general d'una dona accedint als jutjats de Reus.

jutjats de ReusACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un testimoni que havia de declarar al jutjat social número 1 de Reus va haver de treure's el llaç groc que lluïa a la solapa per ordre de la magistrada.

L'home, anomenat Josep, ha explicat a Efe que va acudir al jutjat per declarar com a testimoni de la denunciant en un cas d'impagament de sou d'una empresa de serveis a una empleada que havia treballat a casa seva.

El Josep assegura que porta sempre visible un llaç groc i que abans d'entrar al jutjat va preguntar als advocats si podia accedir així a la sala.

«No volia causar cap problema a la denunciant i em van dir que no afectava per a res, que podia portar-lo», ha assenyalat.

No obstant això, la jutge li va dir que se'l tragués, «que no podia portar-lo», i encara que ell va demanar explicacions dels motius, la resposta va ser que «o m'ho treia o no declararia».

El testimoni va decidir desprendre's el llaç «per no perjudicar la denunciant», encara que va demanar «que constés tot en acta» i la jutgessa va aprovar aquesta petició «sense cap problema».

A diferència d'aquesta jutge, el Tribunal Suprem va dir ahir que no posaria «cap obstacle» a què els acusats del procés puguin lluir i portar llaços grocs en el judici, en considerar-los «un símbol ideològic» i, com a tal, està emparat per la jurisprudència del Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH).

La Sala va fixar criteri sobre això a petició de Vox, que es va queixar que Jordi Sànchez portés a la solapa un llaç groc.

tracking