Diari Més

Mobilitat

La zona de pàrquing de pares arriba a l'Escola Misericòrdia i L'Olivera

Guàrdia Urbana amplia el servei a un col·legi i, per primer cop, a una escola bressol municipal i ja són 11 els centres que el tenen

A l'Escola Misericòrdia va pintar-se la setmana passada l'espai d'aparcament més recent.

La zona de pàrquing de pares arriba a l'Escola Misericòrdia i L'OliveraOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Onze centres d’ensenyament a Reus ja disposen de zones d’aparcament per a pares d’alumnes. La darrera d’elles va instal·lar-la la Guàrdia Urbana, la setmana passada, a l’Escola Misericòrdia, al carrer Gandesa. L’Escola Bressol Municipal (EBM) L’Olivera, al carrer Puig i Ferrater, també n’ha estrenat una recentment. Es tracta de la primera EBM on s’ha incorporat aquest sistema, que fins ara estava present únicament a col·legis i a un institut. Fonts municipals detallen al Diari Més que la policia local «treballa amb altres centres educatius per implantar noves zones» d’aparcament per a pares d’estudiants. El Col·legi Pare Manyanet, La Salle, Maria Rosa Molas, l’Escola Isabel Besora, la General Prim, l’IES Baix Camp, el Col·legi Sant Pau, l’Escola Joan Rebull i la Montsant també en tenen una.

Els aparcaments per a pares són zones limitades a la parada de vehicles, que estan reservades als familiars dels alumnes en les franges horàries següents: de 7.30h a 9.15h i de les 11.45h a 18h. Els marges es fan coincidir amb els moments de més moviments d’entrada i sortida d’estudiants, de manera que, durant la resta del dia, aquests espais queden alliberats per a la circulació ordinària. En tots els casos, les zones per a pares han estat col·locades davant de les portes dels centres, amb l’excepció del Col·legi Sant Pau, on va habilitar-se un nou accés per tal de facilitar les maniobres.

La zona d’estacionament limitat és de caràcter rotatiu i, per al seu bon funcionament, una vegada els alumnes han baixat o pujat al vehicle, els conductors han de tornar a circular per deixar parar una altre cotxe que acudeixi també amb algun alumne. La limitació d’estacionament només s’aplica en els horaris indicats en la senyalització vertical que acompanya les línies traçades al terra. La resta d’hores està permès l’estacionament per a veïns i prr a qualsevol conductor de manera normal, amb un sistema similar al de la càrrega i descàrrega.

Els resultats positius recollits amb les primeres escoles on van implantar-se les zones, que van ser La Salle, Joan Rebull, General Prim i Isabel Besora, propicien que la iniciativa s’hagi estès a altres punts al llarg dels darrers anys. En aquest sentit, el regidor de Seguretat, Joaquim Enrech, apunta que «la política de proximitat de la Guàrdia Urbana ens permet conèixer de primera mà les necessitats de la ciutadania i, en aquest cas, aplicar mesures de seguretat que beneficien alhora els interessos dels centres educatius i del conjunt de la ciutadania».

Fins a 4.500 multes a doble fila

Crear zones d’aparcament per a pares hauria de representar que no s’acumulin vehicles de manera desordenada davant d’escoles, instituts i escoles bressol municipals especialment en les hores punta. Entre gener i octubre del 2018, la Guàrdia Urbana va denunciar 4.536 conductors a Reus per aparcar en doble fila. En un futur pròxim està previst que la mesura arribi a altres centres educatius del municipi.

tracking