Diari Més

Societat

Entreguen els diners recaptats per a la incineració de la Kelly

Els companys de la jove de 17 anys van iniciar una col·lecta després del seu assassinat, a mans de la seva parella

Imatge d'un cartell que es troba a l'entrada de l'Institut en record a la Kelly.

Entreguen els diners recaptats per a la incineració de la KellyCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una representació d'alumnes i la directora de l'InstitutSalvador Vilaseca de Reus han entregat aquest migdia els diners recaptats per ajudar a la família de Kelly, la noia assassinada a mans de la seva parella, afer front a les despeses de la incineració del cos. En total, han aconseguit 1600 euros, els quals 600 s'han destinat als tràmits de repatriació i la resta s'han entregat a mare de Kelly.

Els companys de la jove de 17 anys van iniciar la col·lecta el passat 1 de febrer, durant elminut de silenci que es va fer a la plaça Mercadal. Posteriorment, al propi institut s'ha seguit recaptat diners. Juntament amb la recaptació, els alumnes han entregat un llibre de dedicatòries.

La recaptació, que s'ha entregat aquest divendres, ha servit per pagarla repatriació de les cendres a Equador i el bitllet d'avió a la seva mare que ha «agraït de tot cor» l'ajuda.

Els fets es van produir aquest dimecres, 30 de gener, al cinquè pis del número 14 del carrer de l’Argentera. Els Mossos d’Esquadra de la Divisió d’Investigació Criminal (DIC) van descobrir el cadàver de la menor, quan van accedir al domicili poc després que un home s’hagués precipitat al buit des d’aquell pis. El cos va aparèixer decapitat, segons fonts properes al cas. La Kelly era veïna de Reus i estudiava a l'INS Salvador Vilaseca. L’escena que els fets van deixar a l’interior del domicili resultava realment dura per les circumstàncies en què va ser trobada ella, tal com precisaven fonts properes a la investigació. L’home, de 19 anys, d’origen dominicà i que va llençar-se des de la cinquena planta, va ser traslladat amb vida pel Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) a l’Hospital Joan XXIII de Tarragona, on va morir en arribar a conseqüència de contusions múltiples.

El de Reus és el primer crim masclista que es registra a la demarcació al 2019. Fins al 31 d’octubre del 2018, l’Ajuntament de Reus va atendre a 269 dones, amb les quals va fer 1.183 atencions, a través de l’Oficina d’Atenció a la Víctima i el Servei d’Informació i Atenció a les Dones.

Acte d'homenatge a Kelyy per part dels companys de l'Institut Salvador Vilaseca.

Entreguen els diners recaptats per a la incineració de la Kelly@SaviReus

tracking