Diari Més

Societat

Tres alumnes de l'Institut Baix Camp de Reus, primeres de Catalunya al Concurs Odissea

El proper dimecres 20 de febrer competiran en la fase final d’Espanya contra 10 representants d’altres comunitats

Gabriela Stroe, Cristina Savitska i Júlia Van de Werken amb una membre del jurat i la professora de clàssiques.

Tres alumnes de l'Institut Baix Camp de Reus, primeres de Catalunya al Concurs OdisseaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tres alumnes de primer de Batxillerat de l’Institut Baix Camp de Reus ha guanyat el Concurs de cultura clàssica edició de 2019. Gabriela Stroe, Cristina Savitska i Júlia Van de Werken han contestat preguntes sobre «La ciència i la tecnologia a Grècia i Roma». Aquest concurs està organitzat per diferents associacions estatals de llengua i cultura clàssica. A Catalunya els responsables són APLEC, (Associació de professorat de llengües clàssiques).

Al concurs es van presentar 475 grups de tot Catalunya de 69 centres diferents. L’equip reusenc anomenat 'Las amazonas' va passar la fase eliminatòria i va participar en la final amb altres 9 grups més de tot Catalunya.

La final va tenir lloc aquest dimecres 13 de febrer i les reusenques van guanyar sent l’únic grup que va encertar totes les preguntes formulades. Les preguntes es formulen online i tenen lloc en les dependències del centre o, si no és possible, en un centre designat per l’organització i vigilat per un responsable d’aquesta. Els participants s’identifiquen amb el seu DNI i no es permet l’ús de telèfon mòbil, xats, xarxes socials o correu electrònic, ni la visita de persones alienes al concurs.

El proper mes de maig tindrà lloc l’acte de lliurament de premis de la fase final catalana.El proper dimecres 20 de febrer competiran en la fase final d’Espanya contra 10 representants d’altres comunitats autònomes espanyoles.

tracking