Diari Més

Educació

Pares i mares d'Els Ganxets diuen «sí» a traslladar-se a l'Escola Ciutat de Reus

Un 91,8% dels vots al sondeig convocat ahir per l’AMPA van ser a favor del canvi d’ubicació, previst per al curs 2021-2022 i pressupostat en 2 MEUR

L'urna va col·locar-se a l'espai del menjador durant gairebé dues hores.

Pares i mares d'Els Ganxets diuen «sí» a traslladar-se a l'Escola Ciutat de ReusGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El 91,8% dels vots emesos ahir en el sondeig de l’Escola Els Ganxets per polsar l’opinió dels pares i mares sobre seguir als actuals barracons o, tal com planteja el Departament d’Educació, ocupar l’edifici de l’Escola Ciutat de Reus, van dir «sí» al trasllat. S’hi van pronunciar 100 famílies, el 52,4% de les 208 que estaven cridades a les urnes. Un 7,3% d’elles van votar en contra del canvi i hi va haver un vot en blanc.

El sondeig, convocat per l’AMPA, permetia dipositar un vot per família a l’urna que, entre les tres i dos quarts de quatre de la tarda, va instal·lar-se al menjador del centre. En la convocatòria, que s’havia fet arribar amb anterioritat als responsables dels 267 alumnes amb què compta el centre, s’informava que el resultat obtingut «es defensarà davant el Consell Escolar però en cap cas és vinculant per a una decisió definitiva sobre el trasllat o no» i que «el vot de l’equip directiu i el claustre del professorat té un pes rellevant» en la presa de la mateixa.

La butlleta preguntava a les famílies si «en cas de trasllat a l’Escola Els Ganxets a l’edifici de l’antic Ciutat de Reus, continueu apostant pel projecte educatiu de l’escola» i plantejava la possibilitat de respondre «sí» o «no». La comunitat educativa d’Els Ganxets, tal com detallava la circular, podia triar entre dues vies per al futur del centre.

La primera passa per «decidir quedar-nos on som i tal com estem ara, continuant fent el manteniment de les instal·lacions de la millor manera i amb les limitacions d’espais». Aquesta alternativa, tal com precisava el mateix text, «s’ha exposat que és possible però arriscada a causa de la forta baixada de la natalitat que es preveu de cara als pròxims tres anys» i «comporta el més que segur final de l’escola perquè, si no s’omple la línia de cara a futures preinscripcions, el Departament d’Educació fa una aposta clara per tancar escoles amb mòduls prefabricats».

L’opció «és clarament una aposta per deixar morir l’Escola Els Ganxets i els 2 milions previstos per al trasllat, que es destinarien a altres escoles del territori que també tenen necessitats urgents».

El claustre també ho vol

L’altra opció, la segona, era la del «trasllat a l’edifici existent de l’Escola Ciutat de Reus que desapareixerà en un parell d’anys. Serà un trasllat amb tot l’equip directiu i de professorat i amb el mateix projecte educatiu i d’una sola línia com fins ara». Per tant, tal com concretava la circular repartida entre els pares, «l’escola continuaria portant el nom Els Ganxets i el projecte continuaria sent igual». «El Departament d’Educació té una partida de 2 milions d’euros, assegurada, per aquest trasllat, adequació d’edifici i requeriments de l’equip directiu i la comunitat educativa per portar el projecte educatiu tan bo que tenim més enllà i poder-lo transformar amb uns millors equipaments i espais», continuava el text, que apuntava que «a més, l’Escola Els Ganxets en aquests moments és la prioritat número 1 del Departament d’Educació després de 12 anys de lluita per unes millors condicions».

La previsió és que el trasllat es materialitzés per al curs 2021-2022 i que, en els propers sis mesos, el projecte estigui redactat, se signi i doni lloc a un concurs públic probablement per les obres al Ciutat de Reus. El claustre està a favor del moviment. També ho està l’AMPA, que crearà una comissió de seguiment per lluitar perquè es respectin les decisions de la comunitat.

tracking