Diari Més

La CUP denuncia «manca d'ètica» en la contractació de dos càrrecs de confiança d'alcaldia a Reus

La formació pregunta per què s’incorporen a tres mesos de les eleccions «quan la feina a l’Ajuntament baixa» i demana el detall dels seus horaris i tasques

Membres de la CUP de Reus, Marta Llorens, Mariona Quadrada i Edgar Fernández, mostrant una foto de l'acalde i cap de llista del PDeCAT, Carles Pellicer, i el cap de campanya, Marc Just.

La CUP denuncia «manca d'ètica» en la contractació de dos càrrecs de confiança d'alcaldia a ReusOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La CUP ha demanat públicament al govern de Reus una relació d’horaris i tasques concretes que realitzen els assessors de l’alcalde, Carles Pellicer. El grup municipal denuncia «manca d’ètica» en la contractació recent de dos nous treballadors, un dels quals com a assessor, que va accedir al seu lloc de feina al setembre, i l’altre com a director de comunicació de l'Ajuntament, validat pel ple del gener i al qual aquest febrer se li ha aprovat una dedicació del 60%. «Sospita», a més, de la figura del cap de gabinet d’alcaldia, Marc Just, sobre el qual la formació anticapitalista apunta que «el dia de la presentació de la campanya de Pellicer –de la qual Just és, també, director– va dir que podia compatibilitzar les dues feines i que era molt conscient de la línia que havia de marcar. Aquesta línia, però, ara no veiem on està», en paraules de la portaveu de la CUP, Marta Llorens. Tot i que «som conscients que són actuacions que jurídicament no són delicte», sí que «denoten una manca d’ètica» perquè, a tres mesos de les eleccions, «l’alcalde no només és alcalde sinó que és un candidat més», afegeix Llorens.

El grup cupaire, que ha convocat els mitjans de comunicació aquest matí per donar a conèixer el seu punt de vista, amb la presència també dels regidors Edgar Fernàndez i Mariona Quadrada,valora que «en aquest període, la feina baixa i se’ns fa estrany que –al govern– necessitin reforços». Les places a què inicialment fa referència es corresponen amb dues vacants que van produir-se al setembre del 2018 i l’estiu del 2017. Una d’elles va cobrir-se tres setmanes després que la persona que l’ocupava s’hi desvinculés i l’altra, aquest passat mes de gener. En general, les places d’assessor, que estan contemplades i controlades i de les quals el govern pot disposar, es mantenen permanentment cobertes i fer-ho és plenament legal. Llorens ha puntualitzat, de fet, que «no ho denunciarem perquè no és un delicte». En total, i malgrat tot, els cupaires posen sota el focus, a més de Just, Ima Mis, Josep Escaño, Jaume Vendrell, Màrius Pàmies i Ricard Font de Rubinat. Asseguren que la situació de tots ells és completament regular, i també les recents incorporacions de Mis i Escaño, que «no són jurídicament ni legalment cap delicte», però critiquen que els moviments hagin tingut lloc en el període previ a les eleccions i demanen «transparència i saber què fan».

tracking