Diari Més

Exposició

El Centre de Lectura acollirà l'exposició 'A World Size House'

Es podrà visitar fins al 8 de març

L'exposició s'inaugurarà aquest divendres a les 20 hores.

El Centre de Lectura acollirà l'exposició 'A World Size House'Cedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Secció d’Art del Centre de Lectura de Reus inaugura aquest divendres 15 de febrer, a les 20.00 hores, a la sala Fortuny, l’exposició A World Size House de Jorge Conde. L’exposició es podrà visitar fins al 8 de març.

A World Size House és un projecte de recerca artística contextualitzada a Roma, en què Jorge Conde aborda l’impacte social i la repercussió que té sobre el territori la recuperació d’edificis abandonats i entorns degradats, que han estat dotats d’una segona vida en la forma d’institucions culturals. La transformació d’espais obsolets o en desús és una estratègia que no només serveix per dinamitzar l’escena cultural sinó també per generar prestigi, convocar la societat civil i reactivar zones deprimides del paisatge urbà. Integrada en una renovatio urbis de major importància, estableix nous paradigmes i posa en acte una idea de la utopia cultural contemporània. Internacionalment, aquesta estratègia també produeix fenòmens discutibles com l’aplicació de polítiques regeneratives i culturals dubtoses, l’especulació immobiliària, la mutació de la identitat urbana, la dispersió social, la gentrificació i la guetització. En el cas concret de Roma, algunes vegades es planteja com un assaig d’arqueologia industrial, com la resposta a un conflicte d’interessos o una emergència social.

Jorge Conde (Barcelona, 1968) és llicenciat en Belles Arts per la Universitat de Barcelona. S’ha format en música i arts visuals a la University of California i al Chelsea College of Arts and Design de Londres. Ha estat artista resident al Museu Siqueiros de Cuernavaca i a la Real Academia de España a Roma.

tracking