Diari Més

Societat

Aigües de Reus va concedir l'any passat fins a 2.200 ajuts socials

Prop de la meitat són per a famílies nombroses

Un dels tallers de consum responsable que s'han realitzat.

Tallers de consum responsable d'aigua a Reus, Aigües de ReusCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Aigües de Reus va concedir 2.260 ajuts socials a famílies de Reus al llarg de 2018, dels quals 435 corresponen a clients de l’empresa municipal que gaudeixen de la tarifa social, mentre que 928 són bonificacions en qualitat de família nombrosa. Les bonificacions a clients, en qualitat d’ajuts contra la pobresa energètica, es van elevar a un total de 81.466 euros al llarg de 2018. Els 2.260 ajuts socials a famílies de Reus en la tarifa de l’aigua, concedits al llarg de 2018, estan inclosos en diversos apartats.

En primer lloc, les 435 famílies que es beneficien d’una tarifa social en haver estat considerades vulnerables i trobar-se en risc de pobresa energètica. En segon lloc, hi ha aquells reusencs que perceben uns ajuts solidaris –en forma de bonificacions de diferents tipus– que Aigües de Reus va posar en marxa el 2013 per a tots aquells que tenen problemes puntuals a l’hora de fer front al pagament del servei. En conjunt, sumen un total de 748 bonificacions per diversos conceptes. En paral·lel, també s’han concedit 137 fraccionaments i 12 ajornaments de factures pendents, atenent les sol·licituds rebudes mitjançant Serveis Socials de l’Ajuntament de Reus. Finalment, també inclouen la rebaixa que s’aplica a la factura en el cas de les famílies nombroses, en gaudir d’ampliacions en els blocs de consum, entre d’altres mesures.

En el cas de les famílies nombroses, van ser un total de 928 les que es van beneficiar de les bonificacions que els corresponen al llarg de 2018. Els ajuts socials a famílies de Reus en la tarifa de l’aigua responen a diverses necessitats, segons la concreció del cas dels sol·licitants. Una de les més rellevants és l’anomenada tarifa social, la qual està específicament pensada expressament per aquelles famílies considerades vulnerables i que es troben en risc de pobresa energètica.

tracking