Diari Més

Municipal

L'ANC crida a acudir al ple per reclamar una pancarta contra el judici de l'1-O

L’entitat denuncia que el govern no permet penjar el ‘#FakeJustice’ al balcó l’Ajuntament i recorda a l’alcalde que «no fer res dóna ales a la injustícia»

El saló de plens de l'Ajuntament de Reus.

L'ANC crida a acudir al ple per reclamar una pancarta contra el judici de l'1-OGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ANC ha fet una crida pública a «tots els socis i simpatitzants» de l’entitat perquè acudeixin al ple que se celebrarà avui, a les quatre de la tarda, a l’Ajuntament i «on es faran preguntes per saber per què l’alcalde no ha donat autorització per penjar una pancarta al balcó amb el lema #FakeJustice». Segons explica en un comunicat, l’ANC «va contactar amb els partits sobiranistes que tenen representació al consistori per tal de demanar penjar una pancarta» al palau municipal, coincidint amb el trasllat dels presos a Madrid, «tal com exhibeixen altres ajuntaments del país, com a forma de denunciar la no imparcialitat de la justícia espanyola». L’alcalde Carles Pellicer, però, s’hi hauria negat.

En el comunicat, l’ANC detalla que «som conscients de les pressions que deu rebre l’alcalde d’una ciutat com Reus, però pensem que es va equivocar» i que «la situació que estan vivint els presos i les preses polítiques, així com les persones exiliades, està fora de tota normalitat». «No fer res o no deixar que es faci res dóna ales a la injustícia que va en contra dels drets de tota la ciutadania, pensi d’una manera o altra», afegeix l’ANC, que apunta que «tenir la pancarta al balcó de l’Ajuntament és una forma de denunciar l’embat de l’Estat espanyol i el poder judicial cap als nostres drets».

La CUP preguntarà durant el ple directament a l’alcalde Carles Pellicer quin és «el seu posicionament sobre la regressió de drets que viu el nostre país» a través de diferents qüestions vinculades a la no autorització per a penjar la pancarta, al parer sobre «la repressió de l’etat espanyol» i «sobre la presència de Vox» a la ciutat. a CUP recorda a Pellicer que «el plenari municipal va declarar la ciutat lliure de feixisme al setembre de 2018».

Participació i Pla LGTBI+

L’ordre del dia del ple d’aquest febrer inclou l’aprovació inicial del nou Reglament Municipal de Participació Ciutadana. També es votarà el Pla Municipal de Polítiques LGTBI+ per al període 2019-2022.

tracking