Diari Més

Reus ja és la Ciutat del Bàsquet Català 2019

La capital del Baix Camp agafa el relleu de Calella de Mar

L'alcalde, Carles Pellicer, i el regidor d'Esports, Jordi Cervera, agafant el relleu.

Reus ja és la Ciutat del Bàsquet Català 2019Ajuntament de Reus

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Reus ha assumit oficialment avui el títol de Ciutat del Bàsquet Català 2019 durant l’acte de traspàs que s’ha fet aquest migdia al pavelló municipal del Parc Dalmau de Calella de Mar. L’alcalde, Carles Pellicer, i el regidor d’Esports, Jordi Cervera, han rebut la distinció de mans del president de la Federació Catalana de Bàsquet, Joan Fa, i de l’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini. La ciutat del Maresme ha estat la capital del bàsquet durant el darrer any.

El passat desembre es va anunciar que la ciutat de Reus havia estat designada Ciutat del Bàsquet Català 2019, segons van confirmar la Fundació del Bàsquet Català i la Federació Catalana de Bàsquet. El bàsquet és un dels esports més arrelats a la ciutat, el segon en nombre de llicències federades o escolars al municipi i el primer entre la població femenina. A la ciutat de Reus hi ha, a dia d’avui, 502 dones federades i 477 homes federats. La resta de llicències són escolars o de competició de lleure, fins a un total de 1.717 persones, 1.016 homes i 701 dones.

Ser Ciutat del Bàsquet comporta tot un seguit d’activitats com ara el bàsquet al carrer, competició de 3x3 de comunitats educatives, la jornada «Bàsquet femení català: present i futur», l’exposició «100 anys del bàsquet català: del pati al parquet», una recreació de bàsquet a l’antiga, les finals nacionals de bàsquet dels jocs esportius escolars de Catalunya, una competició amistosa entre les seleccions femenines de Reus i equips convidats de tot Catalunya o un curs d’iniciació a tècnic d’Esport centrat en l’arbitratge en edat escolar entre d’altres.

tracking