Diari Més

Patrimoni

Una maqueta interactiva per acostar el Park Güell al Gaudí Centre

La segona planta de l’equipament farà lloc a un nou muntatge tecnològic amb pantalles i una aplicació

Imatge de la futura instal·lació.

Una maqueta interactiva per acostar el Park Güell al Gaudí CentreCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Gaudí Centre inaugurarà, al març, un nou espai dedicat a explicar el Park Güell. La instal·lació, que ocuparà un lloc a la segona planta, comptarà amb una maqueta interactiva. La inversió que farà realitat el muntatge és de 25.000 euros. Aquest nou espai, sota el nom El Park Güell de Gaudí, segueix la línia de la resta del discurs museogràfic del centre, en el qual es volen posar en valor les tècniques arquitectòniques que utilitzava Gaudí en els seus projectes. I arriba després de pràcticament 12 anys d’activitat d’un equipament pel qual han passat fins ara, tal com precisava ahir l’alcalde de Reus, Carles Pellicer, uns 750.000 visitants. El Park Güell de Gaudí aportarà aire fresc, d’aquesta forma, al contingut del segon pis, concretament a l’àmbit dedicat a les principals obres del geni.

Els objectius del muntatge passen per augmentar la informació sobre el Park Güell, concretament els conceptes de sostenibilitat i arquitectura. També es busca millorar la didàctica de l’actual espai expositiu amb d’utilització de les últimes tecnologies i, tal com precisava Pellicer, «mantenir l’actual capacitat d’atracció general del Gaudí Centre, que és molt gran i molt diversa».

L’espai disposarà d’una maqueta interactiva que inclou la Sala Hipòstila del Park Güell en metacrilat òpal sobre un mòdul que descansa damunt l’orografia real del terreny, complementada amb una pantalla de projecció audiovisual transparent on es podran visionar els continguts. També comptarà amb una aplicació individual on els visitants podran escollir entre tres microclips audiovisuals que es dispararan des d’un monitor tàctil en direcció a la pantalla transparent, i activaran d’aquesta manera els efectes visuals de dos projectors sobre la pantalla situada a la maqueta.

Tres continguts temàtics

A l’aplicació es podran consultar tres continguts temàtics. El primer, sota el nom Sostenibilitat, permetrà visionar el sistema ideat per Gaudí per la recollida, l’emmagatzematge i la distribució de l’aigua de la pluja per a la seva posterior utilització. El segon serà Arquitectura, on es mostraran sobre la maqueta els elements arquitectònics més singulars ideats per Gaudí en el projecte de construcció del parc. Finalment, al contingut anomenat Pensament, es desplegaran davant els usuaris els principals elements que formen part de la iconografia gaudiniana. Amb la inauguració del nou espai El Park Güell de Gaudí, l’Agència Reus Promoció «continua treballant en la qualitat de la visita al Gaudí Centre, actualitzant els continguts expositius, amb l’objectiu de presentar nous atractius que enriqueixin l’experiència de la visita i mantinguin la capacitat d’atracció turística de l’equipament ja sigui per les persones de l’entorn més proper com per a totes les que venen de fora».

L’edifici més visitat

El 25 de juny de 2007, data en què es commemorava el 155 aniversari del naixement de l’arquitecte Antoni Gaudí, obria les seves portes el Gaudí Centre Reus, un espai de referència a la ciutat, un equipament de turisme cultural amb una important capacitat d’atracció de visitants, que s’inaugurava amb l’objectiu principal de dinamitzar turísticament la ciutat i situar la capital del Baix Camp en el panorama gaudinià mundialment reconegut.

Al llarg d’aquests 12 anys, el Gaudí Centre ha contribuït de forma significativa a la dinamització econòmica de la ciutat des de diferents vessants: per un costat la comercial, però també en l’àmbit de la restauració o l’hoteleria, entre altres, destacant la seva important aportació al posicionament turístic actual de Reus i la seva identificació com a ciutat de Gaudí. L’exposició que es pot veure al Gaudí Centre, tot i ser permanent, ha estat renovada en diferents ocasions amb l’objectiu d’actualitzar els continguts dels diferents àmbits i incorporar les últimes novetats de presentació museogràfica, sota la finalitat de mantenir l’interès dels visitants i fomentar el seu retorn.

tracking