Diari Més

Urbanisme

La construcció de pisos completarà l'eclosió de l'entorn d'El Pallol

Les obres van rebre llum verda la setmana passada i coincidiran amb la reforma de la plaça de la Sang i el projecte del nou hotel

L'immoble ocuparà el solar actualment buit al número 16 del Raval del Pallol.

La construcció de pisos completarà l'eclosió de l'entorn d'El PallolOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una desena d’habitatges de nova construcció donaran sentit, en pocs mesos, al solar del número 16 del Raval del Pallol. L’edifici, on s’han projectat també baixos comercials, completarà l’eclosió d’una zona immersa ara en la reforma de la plaça de la Sang i que espera l’activació d’almenys un nou hotel de quatre estrelles. El bloc ha començat a oferir-se i, tal com concreten des de la immobiliària que se’n fa càrrec, la majoria dels pisos ja s’han venut. La llicència per aixecar l’edifici, segons detallen les mateixes fonts, es va obtenir la setmana passada i la previsió és que en el termini d’un any i escaig, a principis del 2020, estigui enllestit. La transformació d’aquest solar resulta un exemple de la recent recuperació del sector de la construcció al municipi.

El nou bloc disposarà de pisos de dues i tres habitacions, amb un o dos lavabos i calefacció, i els habitatges tindran a partir de 66 metres quadrats. L’edifici estarà equipat amb ascensor i el preu de compra ronda els 119.000 euros. Des de la immobiliària que els comercialitza, Vivendex, expliquen que en els darrers temps «hi ha hagut un important creixement de la demanda de pisos nous perquè no n’hi ha gaires» i precisen que aquests que ocuparan el número 16 del Raval del Pallol s’han anat col·locant de forma «relativament ràpida», també «pel fet que es troben al centre i que és una bona zona». Amb tot, encara en queden alguns de disponibles.

L’activació dels pisos coincideix en el temps amb la reforma de la plaça de la Sang, que va començar el passat 19 de novembre i que culminarà la remodelació del Tomb de Ravals. L’actuació engloba el carreró de la Puríssima Sang i el carrer d’Arnavat i Vilaró, i hauria de resoldre tant l’estat d’envelliment que presentaven els vials com els «problemes de circulació» a la zona, tal com explicaven al seu moment fonts municipals, amb una nova reordenació que eixamplarà al màxim l’espai destinat als vianants.

L’obra té un pressupost de 492.008 euros IVA inclòs, i va a càrrec de l’empresa Auxiliar de Firmes y Carreteras SA. El termini d’execució és de sis mesos, tot i que la previsió és tenir els treballs enllestits el 29 de març. És a dir, que la plaça i el seu entorn estiguin finalitzats abans de les Tres Gràcies.

Establiment de quatre estrelles

La construcció del futur hotel de la plaça de la Sang està també en marxa. Operaris treballen en l’excavació dels terrenys, una intervenció que comporta feines amb maquinària. L’establiment, que oferirà al voltant de 50 habitacions, s’aixecarà a l’espai que han deixat els números 9-11-13-15 de la plaça, l’enderroc dels quals va culminar a principis del mes d’agost. La façana donarà també a la Riera de Miró, on han desaparegut els blocs 18 i 20. El projecte està promogut per Vesna Hoteles. La voluntat és que l’equipament tingui, en principi, quatre estrelles, i vol vincular d’alguna manera l’oferta al seu particular enclavament a la ciutat.

L’hotel disposarà de pàrquing i comptarà amb diverses sales que podrien acollir esdeveniments. I ampliarà els llits amb què ara compta la ciutat mitjançant una proposta diferent de les que s’hi poden trobar en aquests moments. L’hotel de la Sang podria generar d’inici alguns llocs de feina. La intenció de la promotora seria que pugui estar a punt per obrir portes a mitjans de l’any 2020.

tracking