Diari Més

Cultura

El Teatre Bartrina renova la climatització de la sala d'exhibició i dels camerinos

Una inversió de 50.000 euros es dedicarà a reemplaçar la maquinària que, en les primeres sessions del 2019, s’ha hagut d’activar manualment

L'any passat es van fer reparacions a les butaques.

El Teatre Bartrina renova la climatització de la sala d'exhibició i dels camerinosOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El sistema de climatització de l’espai escènic del Teatre Bartrina serà reemplaçat, amb una inversió de 50.000 euros, per una versió igual però més modernitzada de les actuals màquines. La intervenció es portarà a terme a través d’un expedient de modificació de crèdit que va passar dilluns, 4 de febrer, per la Comissió Informativa dels Serveis Generals. La voluntat és que quedi aprovat en el ple del febrer, que se celebrarà el dia 11.

El canvi de la climatització s’endú la major part del pressupost que destinarà l’Ajuntament durant el 2019 a millores en aquest equipament, i que es fixa, segons precisen fonts municipals, en uns 75.000 euros. El passat 2018, altres 50.000 euros van dedicar-se a la reparació de butaques de la sala, la substitució de la il·luminació –que va passar a ser LED–, la ignifugació total de les teles de l’escenari i totes les cadires, la substitució del sistema de subministrament d’aigua sanitària calenta i canvis a la maquinària escènica. També es van comprar micros, dimmers, cablejat i altres materials d’escenari, i es va procedir a la renovació de teles, cametes i del fons negre d’escenari. Els treballs sobre els aparells que donen servei de cmilatització a la sala d’exhibició, el hall d’entrada i la primera i segona planta de camerinos es portaran a terme en un mes.

La determinació de tirar endavant aquestes actuacions ve donada perquè l’actual sistema havia quedat ja obsolet i, des dels primers dies de l’any, la maquinària havia de ser engegada i apagada manualment, la qual cosa posava en risc els aparells i la possibilitat de respondre en aquest àmbit a les activitats previstes, tal com detallen des de l’Ajuntament. Les instal·lacions que es canviaran estan ubicades al terrat del Teatre Bartrina, i fer aquest pas implicarà que no serà necessari pròximament portar a terme cap altra actuació d’adequació hidràulica a l’entorn de l’espai escènic.

Entrades exhaurides

El Teatre Bartrina ha anunciat que no té entrades disponibles per a tres dels espectacles programats durant aquest semestre. Per un costat So de lluna, programat pel diumenge dia 10 de febrer, a les 18h, ha exhaurit les 449 localitats de què disposa d’aforament. També estan exhaurides les entrades per al Black Music Festival pels més menuts del diumenge 10 de març i, finalment, igualment no queden localitats per a l’espectacle A.K.A, programat pel diumenge 19 de maig. El Teatre Fortuny, al seu torn, ha omplert butaques per a l’actuació, avui, Los Vivancos, que oferiran l’espectacle Nacidos para bailar.

tracking