Diari Més

Medi Ambient

Més de 1.200 escolars aprenen sobre l'ús i la gestió responsable de l'aigua

Aigües de Reus ofereix diverses activitats, entre elles la visita a l’Estació Depuradora d’Aigües Residuals

Foto d'una visita d'escolars a l'Espai Aigua.

Més de 1.200 escolars aprenen sobre l'ús i la gestió responsable de l'aiguaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Fins a 1.241 persones, estudiants en la seva gran majoria, van participar en alguna de les activitats i sortides proposades per Aigües de Reus al llarg de 2018, amb l’objectiu de conèixer la gestió de l’aigua a la ciutat i reflexionar sobre els seus usos i valors. La visita a l’Estació Depuradora d’Aigües Residuals (EDAR) és l’activitat més sol·licitada pels centres d’ensenyament, d’acord amb la proposta plantejada per Aigües de Reus en col·laboració amb la regidoria d’Ensenyament i Política Lingüística.

Tot i que la majoria de participants en les activitats programades són estudiants de primària, secundrària i batxillerat, també han sol·licitat la visita de les instal·lacions d’Aigües de Reus diversos centres universitaris, centres cívics i Centres d’Assistència Primària (CAP) de la ciutat.

La visita més sol·licitada l’any passat (670 persones) correspon a l’Estació Depuradora d’Aigües Residuals (EDAR), que està pensada especialment per a alumnes de Cicle superior de Primària, ESO i BAT i que planteja descobrir la instal·lació encarregada dels diversos processos de depuració de l’aigua, abans de ser retornada al medi en unes condicions adequades. La durada de l’activitat és d’una hora i trenta minuts, aproximadament.

L’oferta educativa i divulgadora d’Aigües de Reus també contempla la visita a la potabilitzadora d’aigües (ETAP). Amb una durada aproximada d’una hora, l’activitat vol donar a conèixer el funcionament dels sistemes de potabilització de l’aigua que arriba a la ciutat, així com la seva procedència, captació, emmagatzematge i consum per part dels reusencs i reusenques. Al llarg de l’any passat hi van passar 446 persones.

L’oferta educativa d’Aigües de Reus es completa amb la visita a l’Espai Aigua (125 visites), una exposició audiovisual guiada que ens introdueix en la importància de l'aigua al nostre planeta i a les nostres vides, adreçada als alumnes de Cicle superior de Primària i ESO. La visita a l'exposició es pot complementar amb un exercici pràctic d'interpretació de la factura de l'aigua que permet conèixer el consum per persona a la llar.

tracking