Diari Més

Comerç

Les 25 noves parades s'incorporaran al Mercat de Marxants a l'abril

Ompliran vacants al voltant del Mercat Central i el del Carrilet i tindran des d’estris de ferreteria a roba

Una imatge dels marxants del Mercat del Carrilet.

Les 25 noves parades s'incorporaran al Mercat de Marxants a l'abrilOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’entrada en funcionament de les 25 noves parades que els marxants estrenaran al voltant del Mercat Central i del Mercat del Carrilet està prevista, tal com detallen fonts municipals, a l’abril. El president de l’Associació de Marxants de la demarcació de Tarragona, Josep Gómez, valora positivament l’entrada de nous venedors perquè «possiblement aportaran alguns productes diferents que ampliïn l’oferta» i destaca que «estem treballant braç a braç amb Reus Mobilitat i Serveis perquè ens interessa que el mercat tiri endavant». El pas servirà també, afegeix Gómez, per rellevar-ne alguns «que havien deixat de pagar», cosa que donava lloc a «una situació de competència deslleial».

Fins a 23 de les 25 parades cobriran llocs buits a l’entorn del Mercat Central –15 es col·locaran en dilluns i 8 despatxaran en dissabte– i les altres dues envoltaran el Mercat del Carrilet en dimecres. La majoria seran de les tradicionals, sostingudes per ferros, tot i que també n’hi haurà alguna en format remolc-tenda. A gairebé totes es podrà pagar amb targeta. L’ampliació, fruit del procés iniciat al juny del 2018 per l’Ajuntament per cobrir 25 vacants, afegeix opcions diferents al ventall del Mercat de Marxants i genera llista d’espera per cobrir futures baixes.

A l’espera que el concurs públic quedi definitivament resolt, amb tota probabilitat les parades vendran roba, calçat, productes de ferreteria i petits electrodomèstics, bosses i marroquineria i roba de la llar, i també n’hi haurà una de planter. En detall, i sempre pendents del concurs, els dilluns a l’exterior del Mercat Central s’inauguraran dues parades de ferreteria i electrodomèstics, quatre de roba, tres de calçat, una de roba i bijuteria, una de bosses i marroquineria, una de roba i calçat, una de roba de la llar, una de plantes o animals vius, i una de diversos productes. Per aquest dia han quedat en llista d’espera una dotzena de marxants. Els dissabtes, també al voltant del Mercat Central, s’afegiran dues parades de calçat, dues de roba, una de roba de la llar, una d’electrodomèstics, una de bosses i marroquineria i una d’altres objectes. En aquest cas, els marxants que formen cua de cara a l’obertura d’espais són 19. Finalment, una parada de ferreteria i electrodomèstics i una de roba de la llar cobriran dos llocs en dimecres al voltant del Mercat del Carrilet, on 11 venedors formen llista d’espera.

Fins a 15 anys d’autorització

La distribució es correspon amb la proposta d’adjudicació de parades per reemplaçar-ne les desaparegudes al Mercat de Marxants. Per això, encara no és del tot ferma. Alguns dels paradistes han obtingut lloc a diferents dies i oferiran el seu gènere per tant, més d’un cop a la setmana a Reus. Per aclarir l’ordre de puntuació i la llista d’espera va celebrar-se un sorteig. Les autoritzacions per instal·lar-se a la via pública tenen una durada de 15 anys. El pressupost global de licitació era de 34.653,81 euros IVA inclòs. L’Ajuntament va preveure una puntuació més elevada per a les parades amb producte que encara no es comercialitzés o que tingués una presència inferior, com ara perfumeria i cosmètics, ferreteria, estris de cuina o adrogueria.

tracking