Diari Més

Via Pública

Una reforma en tres fases repararà la coca central del passeig Misericòrdia de Reus

Pellicer respon a una petició veïnal amb l’execució del projecte, que busca «tornar a la imatge original» aquest punt emblemàtic

El gruix de la intervenció servirà per millorar el ferm, que presentava clots i importants desnivells.

Una reforma en tres fases repararà la coca central del passeig Misericòrdia de ReusOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Ajuntament de Reus portarà a terme una intervenció integral de millora del passeig Misericòrdia amb la finalitat de «retornar-lo a la seva imatge original», tal com precisa l’alcalde, Carles Pellicer. Les actuacions aniran a càrrec de Brigades Municipals i Aigües de Reus, i s’executaran en un total de tres fases. Segons ha pogut saber el Diari Més, operaris de Brigades van començar ahir a treballar en la coca central, que coparà el gruix de les feines. El projecte tira endavant en resposta a una reclamació veïnal en aquest sentit, recollida pel mateix alcalde en el transcurs d’una de les trobades de proximitat a la zona.

En detall, els treballs previstos serviran per anivellar i compactar els terrenys de la coca central, després que «l’ús intensiu i el desgast del temps», amb el pas continuat de persones i de bicicletes, hagi donat lloc a una pèrdua de terra i a l’aparició de clots que ara es reompliran. Amb això, s’hauria de posar fi a la imatge que oferia el passeig en els darrers temps, que havia deixat a la vista les tapes de les clavegueres i que presentava una rellevant desproporció respecte al voral. També es renovaran tots els bancs que estan localitzats al llarg de la via, amb l’única excepció dels de pedra, que són els més antics i es mantindran per tal de «preservar l’estètica» d’aquest emblemàtic indret de la ciutat. A les pilones i les papereres s’aplicaran feines de repintat. Posteriorment, es construirà un nou col·lector d’aigües pluvials en la confluència amb el carrer de Rigoberta Menchú per acabar amb els tolls que es generaven a la zona els dies d’intenses pluges. I es renovarà una canonada que transcorre des d’aquí fins a la plaça de la Pastoreta. Pellicer valora que «el passeig Misericòrdia forma part de la xarxa històrica de passejos de Reus del segle XIX» i és per això, explica, que «és la nostra responsabilitat preservar-ne el caràcter històric alhora que mantenir-lo perquè la gent hi pugui fer esport i passejar». «Invertir en actuacions de proximitat», apunta l’alcalde de Reus, «millora la qualitat de vida dels veïns i aquesta és una prioritat».

La primera de les fases, en mans de Brigades Municipals, ja està en marxa i abastarà d’inici fins a un 75% del passeig, el tram comprès entre el Santuari de Misericòrdia i el carrer de Rigoberta Menchú, a l’alçada de l’Escola Teresa Miquel i Pàmies. Consistirà en l’anivellament i compactació del terreny, amb aportació de terres, «per buscar una millor qualitat del ferm de la coca central».

Nou col·lector d’aigües pluvials

Aigües de Reus assumirà llavors la segona fase, que passarà per la construcció d’un nou col·lector d’aigües pluvials el qual quedarà emplaçat en l’encreuament del passeig Misericòrdia i el carrer de Rigoberta Menchú. El pas resulta necessari perquè aquesta via es troba ubicada molt a prop de l’antic barranc de l’Escorial, cosa que provocava que, durant els dies d’importants precipitacions, s’entollés i l’aigua s’emportés la terra. La qüestió havia donat peu a algunes queixes entre el veïnat. La tercera i última fase de la reforma, igualment en mans d’Aigües de Reus, abastarà l’espai que queda entre el carrer de Rigoberta Menchú i la plaça de la Pastoreta. Es renovarà una canonada subterrània. Aprofitant que el terra s’aixeca per canviar aquesta instal·lació, es portarà a terme aquí la mateixa actuació realitzada al 75% restant del passeig per millorar el ferm del total de la coca central.

tracking