Diari Més

Societat

Pla Municipal de la Gent Gran vol donar un paper actiu a la ciutadania

Flores: «L’Ajuntament no s’ha de limitar a oferir serveis, volem que les persones siguin proactives»

Imatge d'arxiu de l'inici de l'Olimpíada de la Gent Gran.

Pla Municipal de la Gent Gran vol donar un paper actiu a la ciutadaniaOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Pla Municipal de la Gent Gran entra ara en la fase d’anàlisi i valoració de les propostes recollides durant la primera part del projecte, la participativa, que segons ha explicat al Diari Més la regidora de Participació, Ciutadania i Transparència de l’Ajuntament de Reus, Montserrat Flores, han volgut que fos més llarga i exhaustiva per donar veu als protagonistes d’aquest Pla.

Segons explica Flores, es tracta del primer cop que aquesta proposta per a la gent gran es desenvolupa en formar participatiu, per aquest motiu, des de la regidoria s’ha volgut que les persones grans fossin actius a l’hora de detectar les necessitats del col·lectiu i d’idear les propostes d’accions i d’intervencions que han de quedar reflectides en el Pla.

El passat dimecres, 30 de gener, es va celebrar un debat a l’antic hospital, en el quan va poder participar tota la ciutadania, i que anava destinat a recollir l’opinió de les persones grans de la ciutat. En la primera fase del Pla, hi van participar també una taula formada per tècnics de l’Ajuntament i el Consell Municipal de la Gent Gran, però per a la regidora, la participació «més important i necessària» en l’elaboració d’aquest document, era la dels mateixos protagonistes, ja que per a la regidoria de Participació, és important que la ciutadania entengui que el consistori no s’ha de limitar «a oferir serveis» a les persones de la tercera edat, sinó que vol que siguin una part proactiva de les polítiques i accions transversals que el govern municipal destina a aquest sector de la població.

La participació per a l’elaboració d’aquest document ha estat oberta per diversos mitjans, des del debat públic de la setmana passada, en què els ciutadans van poder dir la seva de forma presencial, passant per les enquestes, que durant el mes de desembre passat els ciutadans majors de 60 anys van poder omplir en diversos casals de la ciutat, i centre d’atenció primària.

Després de l’anàlisi de les propostes recollides durant aquesta fase participativa del Pla de la Gent Gran, començarà la redacció definitiva, que segons apunta la regidora Montserrat Flores, «hauria d’estar enllestida durant les pròximes setmanes», i després haurà de passar pel del Ple de l’Ajuntament.

Des de la regidoria de Participació, Ciutadania i Transparència s’estan elaborant diversos plans dedicats a col·lectius específics de la població, com el de Polítiques de Gènere i el de Polítiques LGTBI+.

El Pla de Polítiques de Gènere

Pel que fa al document sobre accions en matèria de gènere, el document es troba en fase participativa. Es tracta d’un Pla que «vol contribuir a fer una reflexió de ciutat més enllà d’allò immediat i garantir un compromís d’intervenció» per promoure la igualtat. En aquest cas, com que es tracta d’un Pla Municipal que ja s’havia redactat de forma participativa, el procés es troba més avançat que en el cas de la gent gran, i ara el que toca, segons Montserrat Flores, és «prioritzar» les accions segons les necessitats que es detectin pel que fa als drets de les dones i la igualtat.

D’altra banda, aquest matí la regidora Flores presenta el Pla de Polítiques LGTBI+.

tracking