Diari Més

Actualitat

Travessar el Marroc en un Seat Ibiza del 92

Estudiants d’Enginyeria de la URV participen el Ral·li universitari solidari UniRaid

Xavier Dalmau i Pol Benabarre amb el Seat que han condicionat per participar en el ral·li.

Travessar el Marroc en un Seat Ibiza del 92Cedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El 21 de febrer es donarà el tret de sortida de la UniRaid, un ral·li solidari per a estudiants universitaris, que té com a destí el Marroc. En aquesta competició hi concorren 150 equips, alguns dels quals són del territori. Entre ells hi ha els formats per Xavier Dalmau i Pol Benabarre (Dune Hunters) i Marc Conca i Sergi Llussà (Secogear). Els tres primers són estudiants d’Enginyeria mecànica de la Universitat Rovira i Virgili, mentre que Llussà estudia a l’Escola Universitària Salesiana. A tots quatre, però, els uneix la passió pels ral·lis, que asseguren que senten des de petits, i el repte de participar en una cursa molt singular. El ral·li, de set etapes i 2.800 quilòmetres, recorre l’Atlas i el desert d’Erg Chebbi, passant per neu, pistes i dunes, i els corredors només poden anar equipats amb un llibre de ruta, un mapa, una brúixola i un transceptor portàtil. A més, els vehicles de la cursa han de ser turismes de més de vint anys. Per això, els Dune Hunters hi correran amb un Seat Ibiza del 1992, i Secogear amb un Peugeot 106 del 1997. «Vam estar buscant cotxes de segona mà, però el que estava bé de preu estava fet malbé, i el que estava bé era massa car. Fins que vam localitzar el Peugeot, que no tenia ni cent mil quilòmetres perquè era d’una senyora gran que ja no el podia portar per problemes de vista», explica Xavier Dalmau. Tant ell com el seu company de cursa, Pol Benabarre, van fer el cop de cap per participar-hi després de seguir d’aprop dos equips de Reus que hi van anar l’any passat. «Vam viure el procés de preparació del cotxe i al final ens vam anar animant», deia.

I així va ser com aquests reusencs van decidir sumar-se a l’aventura juntament amb els seus dos amics de Secogear que, si bé competeixen en el mateix ral·li, asseguren que gairebé treballen com si fos un sol equip.

A més de la posta a punt del cotxe, els futurs enginyers han hagut d’espavilar-se per buscar patrocinadors que els ajudin a assolir els prop de quatre mil euros que calculen que necessitaran per sufragar el viatge i la inscripció, una xifra que encara no han aconseguit al 100%, però que esperen assolir d’aquí al dia de la sortida.

D’altra banda, també han estat treballant per recollir els 30 quilos de material solidari que l’organització detalla com a imprescindibles per a participar, i que aniran deixant al llarg del recorregut: roba, ordinadors per a escoles i material de farmàcia. En aquest sentit, es mostren satisfets d’haver aconseguit força material escolar, joguines, material sanitari i fins i tot un ordinador.

Tot aquell que vulgui seguir la seva aventura podrà llegir els detalls a través de Facebook i Instagram de cadascun dels dos equips, i també de la UniRaid. Tots dos tenen el suport de l’Escuderia Baix Camp, que ha creat la secció UniRaid, ja que participaran en aquest ral·li fins a sis cotxes amb estudiants de la ciutat. El dissabte 16 de febrer al matí tots exposaran els seus cotxes a la plaça de la Llibertat.

Marc Conca i Sergi Llussà, l'equip Secogear.

Travessar el Marroc en un Seat Ibiza del 92Cedida

tracking