Diari Més

Veïnal

Mas Iglesias denuncia inseguretat i reclama més presència policial

Els Mossos van detenir divendres els presumptes autors d’un robatori en un establiment del barri

Els veïns reivindiquen més mesures de seguretat al barri.

Mas Iglesias denuncia inseguretat i reclama més presència policialOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els veïns del barri de Mas Iglesias de Reus es mostren farts de la inseguretat que es viu als seus carrers i reclamen a l’Ajuntament més presència policial a la zona, tant pel que fa a patrulles de la Guàrdia Urbana, com de Mossos d’Esquadra, a més d’exigir que es millorin les condicions de l’enllumenat del barri, sobretot del parc que envolta l’edifici del Mas Iglesias, on es troba el Centre de la Imatge, i els carrers més pròxims.

Segons afirma el president de l’Associació de Veïns El Roserar, Francesc Jornet, es tracta d’una reivindicació que ja fa temps que es fa des d’aquest barri de Reus, tot i que el mateix Jornet apunta que es tracta d’una reclamació que no només fan els veïns de Mas Iglesias, sinó des de la majoria de barris allunyats del centre de la ciutat. L’alcalde de Reus, Carles Pellicer, va visitar Mas Iglesias la setmana passada, durant la presentació de l’acord amb la Fundació Cruyff per la construcció d’un camp de futbol, i segons ha pogut saber el Diari Més, des de l’AVV del barri van aprofitar per recordar-li les reclamacions dels veïns, però des del consistori només es van comprometre a revisar la potència de la il·luminació de la zona, segons apunta Jornet.

Des del Roserar afirmen que els veïns del barri estan cansats de la inseguretat que s’hi viu, i que la majoria no s’atreveixen a sortir de nit per la zona, ja que la manca d’il·luminació i la poca presència policial contribueixen a augmentar aquest clima de poca seguretat. Francesc Jornet recorda que al barri s’han produït diversos robatoris, tant en vehicles estacionats a la zona, com en establiments, i que es tracta d’una situació preocupant.

Per aquest motiu, des de l’entitat veïnal han volgut tornar a fer sentir la seva veu, reclamant un augment de la presència policial a la zona, i una millora de les condicions de l’enllumenat. Mesures que haurien de servir per descoratjar les actituds delictives que se segueixen produint al barri.

Més delictes a la zona

Precisament ahir, els Mossos d’Esquadra van informar en un comunicat de la detenció, el passat divendres, de tres persones per un presumpte delicte de robatori amb força en grau de temptativa. Segons el document, el passat 31 de desembre, els Mossos van rebre un avís per un robatori que s’estava produint en un establiment del carrer de Carles Riba, situat al mateix barri de Mas Iglesias, i quan es van desplaçar fins al lloc dels fets, van localitzar en una zona propera, a l’avinguda Universitat, tres individus que responien a la descripció de l’avís.

La policia els va identificar i els va deixar en llibertat, ja que, segons va poder comprovar, el dia anterior ja s’havia produït un robatori al mateix local, i calia saber si els danys a la reixa ja hi eren. Segons els Mossos, la propietària va confirmar que hi havia més desperfectes a l’entrada de l’establiment, i l’endemà, van procedir a la detenció dels sospitosos.

Es tracta de dos homes i una dona de 55, 32 i 26 anys, de nacionalitat espanyola i veïns de Reus, que haurien intentat accedir al local dijous a la nit i declararan davant del jutge quan siguin requerits.

tracking