Diari Més

Mobilitat

Reus vol convertir-se en ciutat capdavantera en l'ús del vehicle elèctric

Augmentarà els punts de recàrrega i es restringirà l'accés als cotxes contaminants en algunes zones

Imatge d'arxiu del punt de recàrrega de Riera Miró.

El nou punt de recàrrega ràpida de la Riera Miró entra en funcionamentOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La regidoria de Medi Ambient i Ocupació de Reus ha redactat el Pla de mobilitat elèctrica per definir una estratègia per convertir-se en una de les ciutats capdavanteres del sud d’Europa. El document ha de guiar les decisions del Govern de Reus en els propers anys i planteja tres eixos clau: instal·lar més estacions de recàrrega elèctrica, incentivar l’ús dels vehicles elèctrics i híbrids i restringir l’accés als vehicles contaminants.

Reus compta amb 14 estacions de càrrega de vehicles gestionada per Reus Mobilitat i Serveis i pot donar servei simultani a 32 vehicles. Es preveu instal·lar cinc noves estacions amb una inversió d’uns 125.000 euros: a l'estació d’autobusos, a l'Hospital Sant Joan, al Campus Bellissens de la URV, al Polígon industrial Agro-Reus i a l'estadi municipal.

Per incentivar l’ús dels vehicles elèctrics i híbrids a la ciutat es preveu implantar zones de baixa emissió, zones d’aparcament preferent al centre per a vehicles endollables, aparcament gratuït per a vehicles elèctrics durant la recàrrega o l’estacionament i descomptes en la càrrega per a vehicles prioritaris (taxis, autobusos, etc).

A més a més, Resu aplicarà diverses mesures per restringir els vehicles contaminants. L'Ajuntament adquirirà vehicles de zero emissions i canviarà tota la flota d’autobusos per autobusos elèctrics. De cara al 2035, els taxis hauran de ser delliures en emissions i es redactarà una plaper fer que el sistema públic de trànsit sigui lliure d’emissions el 2030. Els autobusos cap a l’Aeroport de Reus seran elèctrics i el transport de mercaderies pel centre de la ciutat haurà de ser lliure d’emissions al 2030.

L’Ajuntament ja ofereix avantatges i bonificacions fiscals per promocionar l’ús del vehicle elèctric. La càrrega a la xarxa municipal és gratuïta, i els vehicles elèctrics aparquen amb un descompte del 50% als pàrquings municipals. Enguany també continua vigent la bonificació del 75% de la quota de l’impost de vehicles per a vehicles elèctrics. En el cas de vehicles híbrids, el descompte és del 75% el primer any i del 65% la resta.

tracking