Diari Més

Igualtat

El Ministeri inclou Kelly a l'estadística de víctimes de violència masclista

És la dona més jove assassinada aquest 2019

Imatge de la concentració per la nit a la Plaá Mercadal.

Milers de persones es concentren a Reus per rebutjar l'assassinat de la KellyGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La dona assassinada a un cinquè pis del número 14 del carrer de l’Argentera de Reus dimecres passat, Kelly, ja és oficialment per al Ministeri d’Igualtat la sisena de les «víctimes mortals per violència de gènere a mans de les seves parelles o exparelles» a l’Estat al 2019. Aquest 31 de gener, el crim que va acabar amb la seva vida va ser incorporat a les estadístiques. El darrer cas que s’ha afegit a aquest registre de la violència masclista es correspon, tal com detallen les dades del mateix Ministeri, a «la víctima de Tarragona del 30 de gener». En l’apartat d’assassinats en investigació, n’hi ha un d’obert, el de Kelly. Ella i el seu presumpte assassí, amb 17 i 19 anys respectivament, són la víctima i el suposat agressor més joves entre els que s’han donat enguany. Des del 2014, de fet, no havia tornat a morir per la violència masclista una dona de tan curta edat.

Cap de les dones que ha mort per violència masclista al llarg del 2019 havia presentat denúncia davant la policia i no se’ls estava aplicant cap mesura de protecció. Pel que fa als agressors, dos dels sis s’han suïcidat després de matar la seva parella o exparella. El mateix informe també recull que Kelly i el seu presumpte assassí tenien una relació però que no convivien. Kelly cursava estudis de quart d’Educació Secundària Obligatòria (ESO) a l’Institut Salvador Vilaseca. Els seus companys i la societat reusenca en general van sortir al carrer dijous per condemnar l’assassinat i reclamar la fi de la violència masclista.

Mossos d’Esquadra de la Divisió d’Investigació Criminal (DIC) van descobrir el cadàver de la menor quan van accedir a l’interior del domicili poc després que un home s’hagués precipitat al buit des d’aquell pis. El cos va aparèixer decapitat, segons fonts properes al cas. La dona era veïna de Reus i de nacionalitat equatoriana. L’home, de 19 anys, d’origen dominicà. Als cadàvers se’ls hi hauria començat a practicar dijous l’autòpsia. El procediment habitual fa preveure un marge de tres dies per obtenir-ne un informe preliminar. Després, es completa l’informe d’autòpsia, que inclou les anàlisis toxicològiques i que podria representar altres tres setmanes més de feina. Un cop amb aquesta documentació enllestida, i amb el resultat de la investigació policial, tot es trasllada al jutjat. En aquest cas concret, donat el context, amb tota probabilitat la causa acabarà arxivada, ja que el presumpte assassí ha mort i no hi hauria, per tant, cap persona contra qui dirigir-la.

tracking