Diari Més

Via Pública

El barri Fortuny tindrà 26 nous punts de llum a passatges i glorietes

Una inversió de 29.000 euros reforçarà la il·luminació del barri, que havia recollit 200 signatures per posar fi als trams foscos

El passatge Quer, on aniran alguns dels focus que s'instal·lin entre febrer i març.

El barri Fortuny tindrà 26 nous punts de llum a passatges i glorietesOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Ajuntament de Reus col·locarà 26 nous punts de llum a passatges i glorietes del barri Fortuny per pal·liar la manca d’il·luminació denunciada pel veïnat del barri mesos enrere. Altres zones de la ciutat, entre elles Mas Pellicer i Xalets Quintana, havien fet públic igualment al juny del 2018 el mateix problema, coincidint amb la substitució de les llums de vapor de mercuri per models «més ecològics i energèticament eficients». Fonts municipals concreten al Diari Més que, en aquests dos últims casos, la situació ha quedat resolta mitjançant un reforç de la potència dels quadres elèctrics que no ha obligat a fer cap inversió addicional. Al barri Fortuny s’actuarà entre finals de febrer i principis de març. Les obres han estat adjudicades a l’empresa Etra Bonal SA per un import de 29.080,34 euros.

Les intervencions que es duran a terme al barri Fortuny, tal com precisen les mateixes fonts, han estat definides a partir de les necessitats que s’han detectat en inspeccions realitzades durant el manteniment de l’enllumenat públic. Algunes van estar originades per queixes de ciutadans i altres han tingut lloc en el marc de les pròpies operacions del servei de manteniment. Els nous punts de llum estaran repartits al passatge Quer i les glorietes de les Illes Balears, de Galícia, de Ramir Ortega, de les Canàries i d’Andalusia. En detall, es contempla la instal·lació de 18 noves llumeneres sobre columnes de 3,6 metres d’alçada i de 8 noves llumeneres amb braç sobre façanes, més els treballs d’obra civil i estesa de cablejat per a la seva instal·lació, inclosos tots els subministraments de materials necessaris.

A l’Associació de Veïns Amics del barri Fortuny havien realitzat, també a l’estiu passat, una recollida de signatures per fer-les arribar a l’Ajuntament i aconseguir l’increment d’il·luminació necessària. En el període que van mantenir activa la iniciativa, van superar les 200 firmes. Amb tot, van aturar la recollida «quan des de l’Ajuntament ens van dir que estudiarien la situació i que farien alguna cosa», apunta la presidenta de l’entitat, Pepita Roig. Roig valora que els passatges i les glorietes on aniran els nous fanals «necessitaven més llum» i diu que «està bé que els posin aquí però en caldrien més perquè hi ha més zones on està fosc». La representant veïnal detalla que «el problema de les llums que hi ha ara és que només il·luminen en línia recta cap al terra i no l’entorn». «A les nits, fa respecte caminar per segons quins carrers, de vegades un ha d’aparcar el cotxe sota la llum i no hauria de ser així», conclou.

Espais pendents

Des de l’Ajuntament expliquen que l’objectiu de la instal·lació dels 26 nous punts de llum que «s’afegiran a l’enllumenat existent al barri Fortuny» és «poder reforçar la il·luminació de places i glorietes interiors dels edificis en què queden zones fosques». Al ple del juny, i a preguntes del PSC, el govern apuntava que els projectes sobre el canvi de llums a Reus compleixen la normativa, que es van fer estudis abans de canviar-les i que ja substituïdes s’han fet inspeccions.

tracking