Diari Més

Successos

Investiguen l'assassinat d'una dona després del suïcidi del possible autor

Mossos van entrar al domicili des d’on s’havia precipitat l’home, al 14 del carrer de l’Argentera, i van trobar el cos decapitat d’ella

Moment de l'aixecamenr

L'assassí de la dona trobada morta a Reus la va decapitarOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una dona ha estat trobada morta avui a l’interior d’un habitatge, ubicat al cinquè pis del número 14 del carrer de l’Argentera, a Reus. Mossos d’Esquadra de la Divisió d’Investigació Criminal (DIC) han descobert el cadàver, tal com han informat en un comunicat fonts de la policia catalana, quan han accedit al domicili poc després que un home s’hagués precipitat al buit des d’aquell mateix pis. El cos ha aparegut decapitat, segons fonts properes al cas.

Els fets han tingut lloc cap a les 14h. Efectius de la Guàrdia Urbana i del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) també s'han desplaçat fins al lloc. Diversos veïns que han presenciat el succés han avisat el 112. L’home ha estat traslladat pel SEM, inicialment amb vida, a les instal·lacions de l’Hospital Joan XXIII de Tarragona. Fonts del mateix centre sanitari confirmen que ha acabat morint, a causa de contusions múltiples provocades per la caiguda, al moment d’ingressar. La investigació per la mort de la dona, oberta per la DIC, ha recaigut al jutjat d’instrucció número 3 de Reus, que es trobava avui en funcions de guàrdia. Cap a dos quarts de sis de la tarda s'ha pogut veure la comitiva judicial revisant amb minuciositat l’espai del balcó des d’on s’hauria precipitat l’home finalment traspassat. Fonts policials no concreten la relació que hi hauria entre ambdues persones.

Mossos i Guàrdia Urbana han establert un cordó policial al voltant del portal. La policia local ha tallat el trànsit al carrer de l’Argentera i només s'ha permès l’accés per carretera al veïnat. L’aixecament del cadàver ha tingut lloc al punt de les set de la tarda. Una furgoneta de Serveis Funeraris de Reus i Baix Camp s'ha endut el cos d’ella, al qual se li haurà de practicar en les pròximes hores l’autòpsia. L’escena que els fets han deixat a l’interior del domicili, segons han precisat fonts properes a la investigació, resultava realment dura per les circumstàncies en què ha estat trobada la dona.

Veïns han avisat el 112

El suïcidi, pel fet d’haver-se produït en ple carrer, ha generat una forta expectació a la zona. El responsable d’un dels bars a prop del número 14 ha explicat que un dels seus clients, que al migdia estava assegut a la terrassa, ha vist «caure alguna cosa del cinquè pis» que havia interpretat inicialment com «una peça de roba». Quan s’hi ha acostar per acabar de veure què era, «ha comprovat que es tractava d’una persona i ha donat avís al 112». Ni a aquest establiment ni a altres de pròxims al carrer de l’Argentera coneixien a l’home ni a la dona. Sí que asseguraven que el pis podria trobar-se llogat i que podria haver canviat d’inquilins en un temps relativament recent. També que l’home que s'ha llençat pel balcó tindria prop de 30 anys, i que semblava estranger. De tota manera, l'agència EFE apunta que la dona tenia entre 17 i 18 anys i l'home mort una edat similar. Ni la identitat de la dona ni la de l’home s’havia pogut esbrinar al tancament d’aquesta edició. Agents continuaven a última hora inspeccionant l’edifici.

Mostres de repulsa

Malgrat que avui cap font oficial no ha fet públic que, com tot apunta, es tracti d’un cas de violència de gènere, les mostres de repulsa no s'han fet esperar. La portaveu del grup d’ERC, Noemí Llauradó ha lamentat a través de les xarxes socials «una altra dona morta per violència masclista. Avui, a Reus. El meu condol i el nostre compromís per acabar per sempre amb la violència contra les dones pel fet de ser dones». La regidora republicana Montserrat Flores ha publicat un fil on apuntava que la dona «no és una víctima d’un boig ni d’un malalt, sinó d’un sistema masclista que relativitza les agressions a les dones i en alguns casos arriba a l’assassinat». Al seu torn, des del compte oficial de la formació, Ara Reus ha enviat «tot el nostre suport als familiars de la víctima. No més violència de gènere». A CCOO han condemnat «l’assassinat masclista» i la «violència que encara avui s’exerceix envers les dones».

tracking