Diari Més

Cultura

El Museu de Reus incrementa un 25% els usuaris el 2018

Ha tingut un total de 29619 visitants

La regidora de Cultura i el director del Museu, Marc Ferran

El Museu de Reus incrementa un 25% els usuaris el 2018Cedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els equipaments que es gestionen des de l’àrea de Museus i Patrimoni ha tingut un total de 29.619 visitants aquest 2018, fet que suposa un increment de 5992 visitants respecte l’any 2017 (un 25,3%).

L’increment d’enguany es concentra en els dos museus, fruit, d’una banda de l’èxit de les diverses exposicions que s’hi han realitzat, de les quals se’n destaquen tres:Aproximacions Cretatives; Reus, motor econòmic del sud de Catalunya. 100 anys del Foment Industrial i Mercantil; iCoses de Reus. Un viatge des de la vila a la ciutat.

També contribueixen al creixement activitats que han posat a la llum del públic en general les tasques que menys visibilitat tenen del Museu, com són les restauració del nostre patrimoni. En aquest sentit el procés de Restauració de la Marededéu adormida de segle XV ha tingut un notable èxit amb 1.139 visitants.

La resta d’equipaments patrimonials (CIMIR, La Patacada i la Bòbila de Sugranyes) han consolidat, amb algunes oscil·lacions, l’increment de visitants que van tenir l’any anterior. Només la Bòbila ha retrocedit, fruit que el 2017 va tenir un augment molt per sobre dels altres degut a ser un dels equipaments que va ser visitable durant l’activitats de «Reus Ocult». També cal destacar la recent obertura d’un nou equipament, el Centre Cultural del Castell, que des de la seva obertura (el passat mes d’octubre) ha tingut 1665 visitants.

També s’han incrementat les visites escolars que participen en l’oferta de tallers amb un total de 1655 escolars que suposen un increment de 266 respecte a l’any anterior.

tracking