Diari Més

Infraestructures

L'Aeroport de Reus, «aïllat» per un tall accidental de cables en les obres d'ampliació

UGT denuncia que les instal·lacions es quedin sense connexió arran d’unes excavacions i Aena confirma l’incident i sosté que no hi havia vols previstos

Imatge de les obres.

L'Aeroport de Reus, «aïllat» per un tall accidental de cables en les obres d'ampliacióOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un tall accidental de cablejat durant les obres que s’estan duent a terme per l’ampliació de les terminals ha deixat l’Aeroport de Reus, durant algunes hores de dimecres, sense enllaç de dades ni connexió telefònica amb l’exterior. La situació, denunciada pel sindicat UGT a través dels seus perfils a les xarxes socials, la confirmaven també fonts d’Aena, que precisaven que la incidència «no ha tingut cap repercussió perquè l’Aeroport no tenia programat vols durant el dia».

Segons les mateixes fonts, el tall de cablejat l’hauria produït el cop d’una màquina en el transcurs de les feines i aquest s’hauria allargat «durant unes poques hores al matí» mentre que «a la tarda els operaris l'han resolt sense més». UGT havia fet públic que l’equipament es trobava, per aquestes circumstàncies, «aïllat». I és que la intervenció per ampliar les terminals d’arribades i sortides de l’Aeroport de Reus, pressupostada en 11,5 milions d’euros i que va ser adjudicada al juliol a l’empresa Levantina Ingeniería y Construcción (LIC), ja es troba en marxa. Els primers treballs, que inclouran enderrocs i obres de fonamentació, avancen a les instal·lacions seguint el calendari inicialment previst, el qual fixa un termini d’execució de 22 mesos i la finalització del projecte per a l’octubre del 2020. L’actuació està inclosa com a inversió estratègica en el Document de Regulació Aeroportuària (DORA) aprovat per al període 2017-2021. I permetrà la infraestructura, tal com apuntaven des d’Aena al moment de presentar les actuacions, incrementar la capacitat i acollir fins a 2.560 passatgers per hora.

L’Aeroport de Reus tancarà el 2018 amb un balanç d’usuaris lleugerament superior al del 2017, quan va batre el rècord del milió de viatgers. A finals de novembre acumulava ja 1.030.813 passatgers, mentre que al global de l’any passat en va registrar un total d’1.018.889, un 2,1% per sota.

Més capacitat

Amb la reformulació de les instal·lacions, tal com van explicar des d’Aena, la zona d’embarcaments de la terminal de sortides creixerà en 2.873,80 metres quadrats, la qual cosa representarà que la façana de l’edifici guanyi 12 metres lineals al costat aire i s’expandeixi cap al sud. Les portes, que actualment són 7, passaran a ser 12, i es remodelarà l’espai de filtratge i control de passatgers. L’enderroc de les dependències que ocupaven els agents de la Guàrdia Civil destacats a l’Aeroport ha obligat a reubicar els cossos de seguretat en barracons provisionals fins que no es completi la reforma. L’ampliació de la zona de sortides permetrà també oferir metres a l’espai d’oficines. D’aquesta manera, damunt de les portes d’embarcament hi haurà un segon pis dedicat a administració. El desplegament de l’edifici de terminals cap a l’est generarà un increment del desnivell de la terminal respecte a la pista. Aquest punt, tal com ha estat programat, se salvarà mitjançant unes noves rampes.

Pel que fa a la terminal d’arribades, es millorarà l’actual espai de recollida d’equipatges mitjançant la incorporació d’una nova cinta. Això farà que, quan finalitzi la reforma, l’Aeroport de Reus disposi de fins a tres cintes de recollida d’equipatge de grans dimensions, la qual cosa augmentarà la rapidesa de l’atenció. També s’ampliarà la zona dels serveis de seguretat i control i es crearà un nou edifici exterior d’accés restringit. Així, l’edifici també serà més gran al nord, al lateral esquerre des del seu accés principal.

Imatge d'arxiu de l'Aeroport de Reus.

Aeroport de ReusOlívia Molet

tracking