Diari Més

Una placa commemora la tradició de veure el sol travessant el campanar de la Prioral

Cada solstici d'hivern centenars de persones es reuneixen al carrer del Vidre per observar el fenomen

La imatge del sol a través del campanar que cada any busquen els visitants des del carrer del Vidre.

Una placa commemora la tradició de veure el sol travessant el campanar de la PrioralAjuntament de Reus

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una de les tradicions nadalenques de Reus és poder contemplar, coincidint amb el solstici d'hivern, el pas dels rajos del sol a través dels finestrals del campanar de la Prioral, des del carrer del Vidre.

Aquest divendres, a més, l'ajuntament ha volgut deixar constància institucional d'aquest acte popular. Així, l’alcalde de la ciutat, Carles Pellicer, i la regidora de Projecció de Ciutat, MontserratCaelles, han descobert una placa commemorativa de l’esdeveniment. La placa ésa terra, justament en el punt on es pot veure millor el pas del sol.

A la placa s’hi pot llegir: «Coincidint amb el solstici d'hivern, cada 21 o 22 de desembre, al voltant de les 10 de matí des del carrer del Vidre es pot veure la llum del sol travessant els finestrals del campanar de la Prioral de Sant Pere».

Aquestdivendres, un bon nombre de personess’han aplegat a la zona del carrer del Vidre per poder veure i fotografiar aquest fenomen, que es podrà tornar a observar aquest dissabte 22 de desembre, al voltant de les 10:00 hdel matí.

Moment en què s'ha descobert la placa commemorativa.

Una placa commemora la tradició de veure el sol travessant el campanar de la PrioralAjuntament de Reus

tracking