Diari Més

Salut

El CUAP Sant Pere de Reus realitza un simulacre sobre l'Èbola

Es va realitzar aquest dijous per analitzar l’actuació i recomanar mesures en funció dels resultats

Moment durant el simulacre al

El CUAP Sant Pere de Reus realitza un simulacre sobre l'ÈbolaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El CUAP Sant Pere de Reus ha realitzat aquest dijous un exercici de simulacre sobre malalties emergents, concretament un simulacre d’actuació enfront la sospita d’Èbola. L’objectiu del simulacre és analitzar la forma en que es tracta el cas, tenint en compte un escenari d’emergència que, segurament, s’hauria de coordinar amb altres agents de salut del territori. Aquest simulacre va estar coordinat per la Unitat Bàsica de Prevenció (UBP) de l’Atenció Primària de l’ICS Camp de Tarragona.

Un cop realitzat, es pretén analitzar i mesurar l’aplicació del procediment d’actuació, la detecció de la sospita del cas, la dotació de la consulta d’aïllament, el circuit assistencial realitzat, l’aïllament del pacient sospitós, l’actuació dels professionals sanitaris i la protecció dels treballador.

El simulacre va durar uns 20 minuts i va comptar amb la participació de tots els diferents perfils i estaments professionals del CUAP: medicina, infermeria, auxiliars d’infermeria i zeladors. Un cop analitzats els resultats de l’exercici de simulacre, la UBP recomanarà les mesures per tal de millorar l’actuació i la protecció dels treballadors.

tracking