Diari Més

Societat

Reus commemora el final de la Guerra Civil amb un cicle d'activitats

L'organitzen l'Institut Municipal Reus Cultura, Museu de Reus i Arxiu, amb la col·laboració del Centre de Documentació del Patrimoni i la Memòria Carrutxa

Un dels actes serà la conferència 'El front s'acosta a Reus: els combats al Montsant i les Muntanyes de Prades' a càrrec de l'historiador Ezequiel Gort.

Reus commemora el final de la Guerra Civil amb un cicle d'activitatsCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Reus commemora el final de la Guerra Civil amb un cicle d'activitats en un programa obert, segons informa el consistori.

Per commemorar el vuitantè aniversari del final de la Guerra Civil, l'Institut Municipal Reus Cultura, Museu de Reus i Arxiu, amb la col·laboració del Centre de Documentació del Patrimoni i la Memòria Carrutxa han programat una sèrie d'activitats.

El Museu ja programa regularment visites al refugi antiaeri de la Patacada, espai de memòria i divulgació històrica.

Entre els primers actes del cicle, hi ha la conferència El front s'acosta a Reus: els combats al Montsant i les Muntanyes de Prades, que l'historiador Ezequiel Gort oferirà el dia 27.

Al gener, estan previstes dues xerrades més; una conversa amb el coordinador de la sèrie documental Tremolors, Toni Orensanz, o la projecció comentada del documental La batalla de la memòria, de Mario Pons.

El cicle continuarà, en els mesos de març i abril, amb conferències sobre els camps de concentració, la repressió quotidiana i dues taules rodones, una sobre dones i una altra sobre el maquis.

El 15 de gener de 1939 les tropes franquistes van ocupar la ciutat, arrasada pels bombardejos i la proximitat del front des de l'estiu del 1938, quan Reus era la primera ciutat gran a la rereguarda de l'Ebre.

tracking