Diari Més

Infraestructures

Sabaté aposta per un baixador al sud de l'aeroport més que per una gran estació

El subdelegat del Govern de l’Estat diu que «el Ministeri de Foment tindrà en compte el consens que hi ha al territori»

Pla mitjà del subdelegat del govern espanyol a Tarragona, Joan Sabaté, en roda de premsa de balanç del 2018. Imatge del 17 de desembre del 2019

subdelegat, Tarragona, baixador, intermodal, Reus, estació, corredor mediterrani, Joan SabatéACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El subdelegat del Govern de l’Estat a Tarragona, Joan Sabaté, ha manifestat dilluns en roda de premsa que «no s’ha descartat» construir una estació intermodal al sud de l’aeroport de Reus, «però tampoc s’ha fet cap projecte» i, «si el territori la demana, s’haurà de pensar». Sabaté, que ha fet balanç dels sis primers mesos al capdavant de la subdelegació del Govern, ha afegit, «a títol personal», que, «segons la meva opinió, s’hauria de fer un baixador, més que una gran estació que estaria a deu quilòmetres de distància de la de Perafort». «El consens del territori és molt important i el Ministeri de Foment segur que ho tindrà en compte», ha indicat Sabaté.

La resposta de l’alcalde de Reus, Carles Pellicer, com a portaveu del grup d’alcaldes del territori que defensen més estacions al Camp de Tarragona i una d’intermodal al sud de l’aeroport, ha estat gairebé immediata. Pellicer ha manifestat a aquesta redacció que «ens alegrem que un segon membre que representa l’Estat hagi rectificat en qüestió d’uns dies». Pellicer ha dit que «primer va ser Vicent Boira –coordinador del Corredor del Mediterrani nomenat per l’Estat– qui va dir que no hi havia res i, la setmana passada, va comentar que hi hauria una estació, i ara el subdelegat del Govern reconeix que els trens passaran pel sud de l’aeroport».

«Els alcaldes del territori reclamen que hi ha d’haver una estació que ofereixi diferents serveis, que no cal que costi 64 milions d’euros», va dir Pellicer, qui ha afegit que «els alcaldes del territori coincidim que s’ha de fer un equipament, sigui un baixador o una estació, perquè els ciutadans de la zona i els turistes puguin connectar amb l’aeroport o, amb tren, amb ciutats com Barcelona, i amb la xarxa d’autobusos».

En aquest context, cal recordar que des de l’Ajuntament de Reus sempre s’ha defensat que parlar de baixador no implica fer-ho d’un espai on els usuaris només puguin pujar o baixar del tren, sinó que ha de ser una estació amb serveis com el de venda de bitllets. Pellicer ha assegurat que «trobarem un punt d’equilibri».

En una trobada dels alcaldes de Tarragona i Reus, celebrada el passat 28 de novembre, els dos representants de les citades ciutats van dir que «l’estació de l’aeroport és innegociable perquè ho demana la ciutadania». L’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, va afegir que és farà la pressió que calgui davant el Govern de l’Estat per disposar de baixadors a Bellisens, als barris de Ponent de Tarragona i àrea de la Savinosa.

Corredor del Mediterrani

El subdelegat del Govern s'ha referit en la roda de premsa a altres aspectes que afecten el Corredor del Mediterrani. Sabaté ha indicat que «el repte que plantegen les infraestructures no s’han resolt aquest any 2018, entre elles el Corredor del Mediterrani», i ha anunciat, però, que «en el primer semestre del 2019 es posarà en marxa el tram que discorrer entre Cambrils i la Secuita». El subdelegat del Govern ha recordat que, des de fa un temps, «s’estan fent proves».

Per altra banda, i pel que fa a la xarxa viària. Sabaté ha confirmat que el traspàs de les carreteres de l’Estat a l’Ajuntament de Tarragona «serà imminent i es farà passades les pròximes festes de Nadal». Aquesta és una antiga reivindicació de la ciutat. El terme municipal de Tarragona disposa de 24 quilòmetres de carreteres que actualment són de l’Estat. La majoria s’han convertit en vies urbanes, com les avingudes d’Andorra, Roma i República Argentina, i la Via Augusta.

Per últim, Sabaté ha dit que el pròxim divendres, amb motiu de la celebració del Consell de Ministres a Barcelona, no espera que «es repeteixin els talls a l’autopista» com va succeir recentment. «El govern de Pedro Sánchez no s’inhibeix dels problemes i aposta pel diàleg», ha dit després d’afirmar que té tota la confiança en els Mossos.

tracking