Diari Més

Llauradó recorrerà perquè el TSJC es faci càrrec de la causa pel 3-O

La portaveu d’ERC i diputada, que és aforada, demanarà una suspensió temporal per a totes les parts

Prop de 300 persones van concentrar-se ahir al Mercadal.

Llauradó recorrerà perquè el TSJC es faci càrrec de la causa pel 3-OGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La defensa de Noemí Llauradó presentarà en les properes hores un recurs perquè sigui el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) el que conegui la causa pel manifest del 3-O on està investigada la regidora d’ERC, donada la seva condició d’aforada per ser diputada al Parlament. La formació va informar ahir que Ramon Marcer, membre del Col·lectiu d’Advocats Voluntaris de l’1-O i que coordina la defensa de part dels edils encausats, realitzarà el tràmit perquè no sigui el jutjat d’instrucció número 2 de Reus el que es pronunciï sobre aquesta causa.

El recurs «també al·legarà la suspensió de la causa per totes les parts, fins que es resolgui sobre la seva admissió per part d’aquest Tribunal, així com el seu arxiu tenint en compte que els fets que s’imputen no són constitutius de cap delicte». Des d’ERC manifestaven ahir que «esperem que aquesta causa sigui aviat arxivada» com també «les que hem sabut aquesta mateixa setmana sobre líders polítics i membres de la societat civil independentista, que han estat encausats per la celebració d’un referèndum democràtic».

L’alcalde de Reus, Carles Pellicer, i els portaveus Montserrat Vilella (PDeCAT) i Jordi Cervera (Ara Reus) recorreran també la interlocutòria de la magistrada del jutjat d’instrucció número 2 de Reus que manté l’acusació contra tots tres i contra la mateixa Llauradó i Mariona Quadrada (CUP). Cervera farà aquest pas amb una representació pròpia i desvinculada del col·lectiu d’Advocats Voluntaris de l’1-O. Els recursos els haurà de resoldre l’Audiència Provincial de Tarragona.

Llauradó i un bomber

Prop de 300 persones van respondre ahir a la convocatòria realitzada per Òmnium, els Avis per la Llibertat, l’ANC, l’Esquerra Independentista i CDR, a la plaça del Mercadal, eN protesta «perquè els jutges espanyols estan a un pas d’enviar gent de Reus a la banqueta dels acusats» i «davant la retallada de drets civils, polítics i socials».

La portaveu de la CUP, Marta Llorens, també investigada d’inici i per la qual s’ha arxivat provisionalment la causa, va intervenir per demanar que «continuem mantenint una confrontació amb l’estat espanyol» i que «ens mobilitzem amb una aturada contundent de país el 21 de desembre», quan «el POSE també destinarà, amb molt poca vergonya, recursos policials per aquestes dates». Un dels bombers als quals també se li ha arxivat la causa va parlar també per agrair tot el suport rebut.

Imatge d'arxiu de la regidora d'ERC a l'Ajuntament de Reus, Noemí Llauradó.

ERC Reus recorrerà perquè sigui el TSJC qui es pronuncïi sobre la causa del 3-OACN

tracking