Diari Més

Judicial

Pellicer, Vilella i Cervera recorreran la interlocutòria que manté l'acusació pel 3-O

Hi ha 5 dies per realitzar el tràmit i l’Audiència Provincial haurà de resoldre

Jordi Cervera (Ara Reus) va comparèixer ahir a la seu del partit.

Pellicer, Vilella i Cervera recorreran la interlocutòria que manté l'acusació pel 3-OGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La defensa del regidor d’Ara Reus Jordi Cervera, investigat pel manifest del 3-O que demanava la sortida dels efectius policials allotjats a l’Hotel Gaudí pel Referèndum, recorrerà la interlocutòria emesa aquest dilluns pel jutjat d’instrucció número 2 de Reus i que acordava mantenir l’acusació contra l’edil per un suposat delicte d’incitació a l’odi. Cervera farà aquest pas amb una representació pròpia i desvinculada del col·lectiu d’Advocats Voluntaris de l’1-O que coordina la del batlle Carles Pellicer i els regidors Montserrat Vilella (PDeCAT), Noemí Llauradó (ERC) i Mariona Quadrada (CUP), pels quals la causa també continua oberta.

La magistrada dóna cinc dies de marge per presentar el recurs d’apel·lació, el qual haurà de resoldre d’Audiència Provincial de Tarragona. Pellicer i Vilella també recorreran, tal com detallen fonts municipals al Diari Més.

Fonts d’ERC consultades apuntaven ahir que encara no han pres cap decisió sobre aquest punt. Noemí Llauradó, que és diputada, té condició d’aforada, fet pel qual el seu procediment podria passar al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. La CUP exposarà el seu posicionament en les properes hores. Cervera insistia, en una compareixença ahir des de la seu del partit al carreró del Castell, en que «sóc un home de pau i per demanar pau estic imputat». I deia que «respecto la magistrada i la seva imparcialitat però el que vaig signar va ser un manifest de llibertat d’expressió i de que no volíem que els fets que passaven al voltant de Reus arribessin a la ciutat».

«Si anem a l’ull per ull, acabarem tots cecs», apuntava, i assegurava que «tinc confiança en la justícia». Tal com precisava la lletrada del partit, Dolors Vázquez, el delicte de què està acusat Cervera –així com l’alcalde i els portaveus– podria implicar penes de presó d’entre sis mesos i quatre anys. Vázquez explicava ahir que el partit respecta la decisió de la magistrada però «no es comparteix», i que «la voluntat d’Ara Reus no tenia res a veure amb l’odi sinó amb tranquil·litzar la ciutat».

Aquest dilluns, poques hores després que el TSJC donés a conèixer la interlocutòria, Pellicer i Noemí Llauradó havien qualificat l’acusació de «persecució política» i l’alcalde valorava l’auto com a «surrealista». «Vam actuar per defensar la convivència», concloïa el batlle.

L’Hotel Gaudí

Fa referència a «actes d’hostilitat protagonitzats per alguns ciutadans» i a concentracions davant de l’Hotel Gaudí –on «es rebien trucades perquè no es pogués fer servir la línia»– i l’atestat recull testimonis de policies. Concreta, també, que alguns agents «van haver de deixar de fer vida social» per la pressió i relata moments de tensió viscuts a l’interior de l’hotel, on «van haver de tancar-se les portes» durant alguna concentració. La magistrada arxiva la causa contra Marta Llorens i Oriol Ciurana (CUP), bombers i personal d’un gimnàs.

tracking