Diari Més

Tradició

La CUP de Reus i 'Casa Nostra, Casa Vostra' reclamen un «Baltasar de veritat» a la Cavalcada

Els cupaires demanen al consistori campanyes «més inclusives»

Imatge dels Reis d'Orient després de la Cavalcada de Reis a Reus.

La CUP de Reus i 'Casa Nostra, Casa Vostra' reclamen un «Baltasar de veritat» a la CavalcadaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El grup municipal de la CUP de Reus s’ha afegit a la campanya de l’entitat Casa Nostra, Casa Vostra que demana als ajuntaments que a la Cavalcada de Reis d’enguany, no es pintin persones blanques de negre per representar el rei Baltasar i els seus patges.

L’any passat només dues ciutats catalanes de més de 75.000 habitants van tenir un rei Baltasar pintat, van ser Reus i Girona. Per aquest motiu la campanya de l’entitat va centrada, sobretot en aquestes dues poblacions, tot i que el lema és el mateix per a tot el país, l’etiqueta #BaltasarDeVeritat. La CUP aprofita per recordar les paraules de David Karvala, d’Unitat contra el feixisme i el racisme, que assegura que en una societat com la nostra, el fet de pintar de negre persones blanques «es pot entendre com una discriminació», ja que evidencia la «falta de voluntat d’integrar el col·lectiu immigrant».

El grup municipal menciona en el document de suport a la campanya un tuit del regidor Marc Arza sobre aquest moviment, en què assegurava que «si allò autèntic és allò que s’ha fet sempre el rei negre ha de ser pintat», una afirmació que, segons els cupaires, «contradiu l’esperit de la moció» que ells mateixos van presentar al setembre per declarar la ciutat de Reus com a municipi lliure de racisme i feixisme, i que es va aprovar amb els vots de tots els grups excepte el PP i Ciutadans.

Des de la CUP asseguren que declaracions com les del regidor reflecteixen els «tics conservadors» que no són d’un regidor sol, sinó «de la majoria del govern». En el mateix document aprofiten per criticar la forma en què, des de l’Ajuntament, es projecta la ciutat, apuntant que es fa des del «conservadorisme i la involució cultural».

Mencionen la campanya que des de Reus Promoció s’ha engegat durant aquestes festes: Reus és Nadal, en què la representació de les famílies, amb el pare, la mare, el nen i la nena, és molt poc inclusiva i perpetua la imatge de la família tradicional sense deixar lloc a la representació d’altres models com els que es troben en el conte del Voluntariat per la Llengua, Tot tipus de famílies.

Des del grup municipal proposen a l’agència, de qui també depèn la Cavalcada de Reis, que les campanyes que es facin a la ciutat deixin enrere aquest model caduc, i que s’aposti per models «igualitaris, justos i actuals».

tracking