Diari Més

ERC Reus creu que l'acusació d'odi pel 3-O respon a una «persecució política»

Ara Reus diu que «no dubta de la independència» de la jutge i defensa que «no existia cap ànim d'odi» cap als policies

Tres dels portaveus investigats i l'alcalde, cantant 'Els Segadors' a la sortida del jutjat de Reus.

ERC Reus creu que l'acusació d'odi pel 3-O respon a una «persecució política»ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

ERC Reus considera que el motiu de seguir endavant amb l'acusació d'incitació a l'odi contra l'alcalde del municipi i quatre portaveus municipals pel 3-O és «orquestrar una causa de persecució política als partits independentistes». La portaveu municipal d'ERC investigada, Noemí Llauradó, ha assegurat que aquesta causa se circumscriu a la causa general oberta contra els líders independentistes. Llauradó creu que el recorregut «és limitat»perquè «un delicte d'odi no pot ser atribuït a un col·lectiu com el de forces de l'Estat, que no pateixen una situació de vulnerabilitat»i confia que «s'imposi el sentit comú»i s'arxivi. D'altra banda, Ara Reus ha apuntat que la formació «no dubta de la independència de la magistrada», malgrat no compartir-ne la resolució perquè «no s'ha tingut en compte indicis i proves practicades». Per tot plegat, interposaran recurs.

Pel que fa a Llauradó, també diputada al Parlament de Catalunya, ERC apunta que «queda la incertesa si serà el jutjat de Reus qui ha de continuar amb aquesta causa per la condició d'aforada i haurà de ser el TSJC el que acabi resolent». La regidora republicana espera que el ministeri fiscal actuï «amb coneixement de causa»i en demani el sobreseïment. D'altra banda, ha celebrat que la interlocutòria arxivi la causa contra una part dels encausats –dos regidors de la CUP, dos treballadors d'un gimnàs i diversos bombers.

El portaveu d'Ara Reus, Jordi Cervera, ha defensat que no va existir «cap ànim d'intimidació o incitació cap als agents de policia». També ha dit que «no existia cap ànim d'odi», sinó «un desig de tranquil·litzar a la ciutadania». En aquesta línia, ha dit que la intenció era «que no passés el que estava succeint en relació als aldarulls que s'havien originat en altres indrets». «Era un moment delicat i la voluntat era calmar qualsevol brot de violència que es pogués donar a Reus», ha afegit. La formació també apunta que Cervera no va participar en cap concentració als voltants de l'Hotel Gaudí, on s'allotjaven agents de la policia espanyola.

tracking