Diari Més

Urbanisme

Comença l'obra per construir el futur hotel de la plaça de la Sang

Operaris estan treballant en l’excavació del solar on ha d’aixecar-se un equipament de quatre estrelles

Les actuacions avancen aquests dies l'espai, que també dóna a la riera Miró.

Comença l'obra per construir el futur hotel de la plaça de la SangGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les obres de construcció del nou hotel de la plaça de la Puríssima Sang ja estan en marxa. Operaris treballen en l’excavació dels terrenys, una intervenció que comporta feines amb maquinària i que va fer-se ahir especialment visible. L’edifici, que oferirà al voltant de 50 habitacions, ocuparà l’espai que han deixat els números 9-11-13-15 de la plaça, l’enderroc dels quals va culminar a principis del mes d’agost. Donarà també a la Riera de Miró, on han desaparegut els blocs 18 i 20. Obrers explicaven ahir al Diari Més que, des de fa algunes setmanes, les feines s’han iniciat i estan centrades en generar el soterrani.

El projecte està promogut per l’empresa Vesna Hoteles. La voluntat és que l’equipament tingui, en principi, quatre estrelles, i vol vincular d’alguna manera l’oferta al seu particular enclavament. Disposarà de pàrquing i de diverses sales que podrien acollir esdeveniments. I ampliarà els llits amb què ara compta la ciutat mitjançant una proposta diferent de les que s’hi poden trobar fins ara. L’hotel de la Sang podria generar d’inici alguns llocs de feina. La intenció de la promotora seria que pugui estar enllestit per obrir portes a mitjans de l’any 2020.

L’activació de la intervenció per donar forma a l’hotel de la Sang coincideix en el temps amb la reforma de la plaça, que va començar el passat 19 de novembre i que culminarà la remodelació del Tomb de Ravals. L’actuació engloba el carreró de la Puríssima Sang i el carrer d’Arnavat i Vilaró, i ha de resoldre tant l’estat d’envelliment que presentaven els vials com els «problemes de circulació», tal com explicaven al seu moment fonts municipals, amb una nova reordenació que eixampla al màxim l’espai destinat als vianants. L’obra té un pressupost d’adjudicació de 492.008 euros IVA inclòs, i va a càrrec de l’empresa Auxiliar de Firmes y Carreteras SA. El termini d’execució és de sis mesos, tot i que la previsió és tenir l’obra enllestida el 29 de març. És a dir, que la plaça i el seu entorn estiguin finalitzats abans de les Tres Gràcies.

A grans trets, la plaça de la Puríssima Sang passarà a ser un espai bàsicament per transitar-hi a peu. El carreró de la Sang es convertirà en un carrer a un sol nivell, amb prioritat pels vianants, i el carrer d’Arnavat i Vilaró ampliarà les voreres i eliminarà igualment tot l’aparcament actual.

Reorganitzar la circulació

El nou disseny de la plaça reorganitza l’esquema de circulació existent: tant l’espai destinat a vehicles com també el de vianants se solucionaran a un sol nivell, s’ampliarà l’espai per a vianants fins eliminar qualsevol possibilitat d’aturada o aparcament –les úniques excepcions seran dues zones per a càrrega i descàrrega que es mantindran–, i es restringirà l’entrada al carreró de la Sang mitjançant una pilona extraïble. El pas de vehicles estarà en tot el recorregut acompanyat de pilones, bancs i jardineres mòbils per evitar l’aparcament descontrolat.

El projecte preveu l’ordenació del trànsit d’acord als criteris del departament de Mobilitat i Circulació de la Guàrdia Urbana. Pel que fa a la pavimentació i mobiliari, se seguirà una estètica i característiques coherents amb les obres realitzades recentment a l’entorn. Es mantindrà la continuïtat de materials amb els treballs fets als ravals i a la sortida dels carrers del nucli antic; mentre que a la plaça de la Sang es generarà una imatge singular donat el seu caràcter emblemàtic i les peces que la componen. L’actuació inclourà, a més, obres de reforma del sistema de drenatge superficial i el soterrament de les línies de les xarxes elèctrica i telefònica.

tracking