Diari Més

Pellicer denuncia que la interlocutòria del 3-O és «parcial» i suposa una «persecució política»

L'alcalde de Reus reitera que van defensar la convivència i afirma que la justícia té un problema

L'alcalde de Reus, Carles Pellicer, atenent als mitjans.

alcalde de Reus, Carles PellicerACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'alcalde de Reus, Carles Pellicer, ha afirmat que la interlocutòria del 3-O és «una persecució política», «una provocació»i que és «surrealista, tendenciosa i tremendament parcial». El batlle ha fet aquestes valoracions després que s'hagi conegut que la jutge manté l'acusació de delicte d'odi contra ell i els quatre portaveus municipals pel manifest que demanava la retirada de la ciutat dels agents de la policia espanyola. «Lamento que estiguem perseguits políticament per defensar la convivència», ha dit. Segons Pellicer, la interlocutòria «omet deliberadament»la situació prèvia al 3-O i els acusa «d'incitar la població perquè expulsessin els policies, agreujant la tensió ciutadana». «Si el jutge creu que vaig actuar així, la justícia té un problema greu», ha conclòs.

«L'auto diu que al manifest no es pot entreveure una voluntat de calmar els ànims de la població com correspondria a un responsable polític, sinó al contrari, escalfant i incitant els ciutadans», ha assenyalat Pellicer. Així, s'ha preguntat «en quin país viu aquesta jutge? On viu? On va viure?». En aquesta línia, ha assegurat que la interlocutòria, que ha insistit que és de «persecució política en tota regla», és «indignant i genera indefensió».

Pellicer ha reivindicat de nou el manifest que van signar, conjuntament amb els portaveus del PDeCAT, ERC, CUP i Ara Reus. «Sempre he preservat la convivència i ho continuaré fent», ha dit l'alcalde, que ha afirmat que els portaveus i ell van actuar «per defensar la convivència»i que ho tornarien a fer «una altra vegada i tantes com convinguin».

L'alcalde de Reus ha explicat que a partir d'ara, l'advocat analitzarà l'auto i que hauran d'esperar «a la probable acusació de la fiscalia». «Seguirem ferms defensant la llibertat d'expressió, que ens fa ser forts i lliures», ha dit.

tracking