Diari Més

Salut

El traspàs del Sant Joan arrossega Cambrils, L'Hospitalet i Riudoms

El salt de la primària a la Generalitat també implicarà el CAP de La Selva

El CAP Marià Fortuny queda igualment inclòs en l'acord.

El traspàs del Sant Joan arrossega Cambrils, L'Hospitalet i RiudomsCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El canvi de mans de l’Hospital Sant Joan de Reus, que abans de finals del 2019 hauria de passar a ser gestionat íntegrament pel CatSalut, involucrarà Ginsa i tota l’atenció primària de Sagessa, que passarà igualment a ser governada per la Generalitat. El pas implicarà hospitals i Centres d’Atenció Primària (CAP) més enllà de Reus i posarà fi a la branca sanitària de l’empresa municipal, que mantindrà vius altres àmbits com residències de la tercera edat o escoles bressol. La manera en què la tramitació de tot plegat es portarà a terme encara no s’ha donat a conèixer.

En detall, l’Hospital Lleuger Antoni de Gimbernat de Cambrils, el CAP de Riudoms, el de Vandellòs i l’Hospitalet, el de La Selva i el Marià Fortuny de Reus quedaran inclosos, tal com precisen fonts del Sant Joan, en aquest acord amb el CatSalut anunciat pel seu director, Adrià Comella, en roda de premsa el passat dimarts.

Queda pendent d’aclarir, en la mateixa línia i tal com denunciava la CUP, la situació en que quedarà el CMQ, que combina atenció pública i privada i es troba immers en un procés de canvi d’ubicació per deixar enrere les instal·lacions de l’antiga Clínica Fàbregas i obrir a dependències –on ara s’estan portant a terme obres de rehabilitació– de l’antic hospital.

Per gestionar-ho tot plegat, el CatSalut crearà una nova entitat, íntegrament pública i que haurà entrat en funcionament, segons va anunciar el mateix Comella, abans del 31 de desembre del 2019.

tracking