Diari Més

Mobilitat

La Guàrdia Urbana de Reus ha denunciat 4.536 conductors per aparcar en doble fila

Gran part dels expedients oberts al 2018 corresponen a infraccions a Marià Fortuny i Onze de Setembre

Un camió i una furgoneta, aparcats a la calçada del camí de Tarragona.

La Guàrdia Urbana de Reus ha denunciat 4.536 conductors per aparcar en doble filaGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Entre gener i octubre d’aquest 2018, la Guàrdia Urbana ha obert 4.536 expedients a conductors per estacionar en doble fila, en passos rebaixats per a discapacitats o en espais reservats per a urgències. Entre els carrers on s’han generat més denúncies hi ha l’avinguda Marià Fortuny, amb 255; l’avinguda Onze de Setembre, amb 215; l’avinguda President Companys, on se n’han donat 188; o la Riera Miró, amb 180. L’import de la multa per cometre una infracció d’aquest tipus pot ascendir als 200 euros. Les dades es desprenen de la darrera actualització del portal Reus Open Data, on l’Ajuntament de Reus ha abocat informació actualitzada sobre els expedients de sancions iniciats per la policia local. En el global dels àmbits, se n’han començat a tramitar, al llarg d’aquests deu mesos, fins a 75.886.

Moltes de les sancions que s’han iniciat enguany tenen a veure, precisament, amb l’apartat de l’estacionament. Un total de 833 vehicles han estat denunciats per trobar-se aparcats davant d’un gual correctament senyalitzat i 406, per ocupar una plaça reservada per a persones amb mobilitat reduïda. Més de la meitat dels expedients, 44.706, són per conductors que van estacionar a una zona blava i no van posar el tiquet –30.781 tramitacions– o bé sí que el van posar però van deixar que caduqués l’hora sense renovar-lo –13.925. Altres 55 expedients són per aparcar en zones de vianants. D’aquestes, 8 són al carrer Sant Miquel i 7 al carrer del Boule. I n’hi ha 848 més per aparcar a la vorera o damunt un passeig.

Autobusos al centre

A una dotzena de conductors que van ocupar més espai del que pertocava a la seva plaça els va denunciar la Guàrdia Urbana, igual que a 21 que no van assegurar-se d’haver immobilitzat el cotxe abans de marxar. Exactament 10 camions i autobusos van ser denunciats per estacionar al nucli urbà. Tres estaven a l’avinguda de Riudoms, altres tres al passeig Prim i quatre més, al carrer Pintor Fuster. Fins a 39 conductors van ser detectats per la policia local quan havien abandonat els seus vehicles «obstaculitzant greument la circulació» de la resta de cotxes.

El conjunt de dades sobre la Guàrdia Urbana al Reus Open Data aporta també informació sobre altres capítols. Entre ells, el de les multes per circular fent servir el mòbil. Un total de 584 expedients de multa van ser per utilitzar amb les mans el telèfon, el navegador «o qualsevol altre dispositiu que sigui incompatible amb l’obligatòria atenció permanent a la conducció». Una desena de denúncies més es van tramitar per conduir «sense mantenir la pròpia llibertat de moviments, el camp de vista i la posició adequada o col·locant objectes o animals» de forma que entorpeixen. Tot i que sembla poc habitual, a 119 persones se’ls hi va obrir expedient per portar auriculars connectats o bé al mateix mòbil o a algun altre aparell reproductor de música «que disminueixen l’atenció».

Fins a 25 vehicles traslladaven nens menors de 12 anys sense dur les cadiretes homologades. A cinc conductors se’ls va iniciar expedient per fer servir el clàxon sense motiu i a quatre vianants, per creuar fora del pas.

tracking