Diari Més

Seguretat ciutadana

Veïns i botiguers del carrer del Vent de Reus demanen càmeres contra els robatoris

L’Harmonia del Carme constata un increment dels fets delictius «del 30%» i anuncia que patrullarà el barri, i l’Ajuntament diu que la delinqüència baixa

Els comerciants de la zona s'han unit a la reclamació.

Veïns i botiguers del carrer del Vent demanen càmeres contra els robatorisDiari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Veïns i botiguers del carrer del Vent han detectat un increment de robatoris a habitatges i comerços que atribueixen a la «manca d’efectius policials», tant per part de Mossos d’Esquadra com de la Guàrdia Urbana. Ambdós col·lectius denunciaven ahir públicament la situació, a través de l’Associació de Veïns L’Harmonia del Carme, i demanaven a l’Ajuntament que instal·li càmeres de videovigilància a la via pública i destini patrulles a peu a aquest punt de la ciutat per frenar el que consideren una onada delictiva.

El president de l’entitat veïnal, Josep Machado, apunta que «des de principis d’any estan robant moltíssim a pisos, a botigues i dins els magatzems» i diu que a la zona han identificat «diversos grups» que vinculen als successos i que són, en bona part, «persones estrangeres» però «també de Catalunya». Situa aquest «increment» de la delinqüència en «un 30% respecte a l’any passat» i avisa que, si la situació no es reverteix, «els mateixos veïns sortirem a fer vigilància com havíem de fer en l’època de la policia nacional» i «prepararem una marxa de protesta fins al Mercadal». La primera acció, però, serà registrar avui una instància a l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania (OAC) en relació a la col·locació de càmeres.

Més enllà del carrer del Vent, Machado explica que «el barri en té un total de 47 i és un continu». El president de L’Harmonia del Carme lamenta que «en algunes ocasions, per robar els veïns, a un li van obrir el cap i a l’altre el van deixar inconscient, estès al terra. Tenim por i necessitem que això acabi». Amb tot, l’associació de veïns aclareix que la queixa «no és contra Mossos ni Guàrdia Urbana, sinó contra la manca d’efectius que ells també pateixen» i reitera que «volem solucions a la inseguretat que està patint en aquests moments el barri».

Enrech: «La ciutat és segura»

En declaracions sobre el problema que manifesten els veïns i botiguers del carrer del Vent, el regidor de Seguretat, Joaquim Enrech, puntualitza que «no hi ha cap barri de la ciutat que tingui una problemàtica especial» en aquest àmbit i diu que «no donem dades per barris per no estigmatitzar les zones, però, al barri del Carme, els fets delictius han baixat més que la mitjana de tot Reus». «Les xifres demostren que la planificació policial dóna resposta», afegeix Enrech, que sosté que «no podem posar un agent a cada cantonada i tampoc fa falta. La política de proximitat de la Guàrdia Urbana funciona. La coordinació entre cossos policials funciona. La col·laboració amb veïns i comerciants funciona». El regidor admet que «som conscients que hi ha successos que poden generar inseguretat» però demana que «deixem treballar» la policia i diu que «la ciutat és segura. Les xifres ho demostren, i l’actuació dels cossos de seguretat ho confirma». «Reus és el municipi català de més de 30.000 habitants on més baixen els fets delictius», conclou.

tracking