Diari Més

Plenari municipal

El solar de l'Hospital de Reus serà zona blava i esquiva una demanda per tancar-lo

La concessionària del pàrquing soterrat es retirarà dels jutjats després que el ple hagi aprovat tarifes on fins ara s’aparcava gratis

Un instant del ple que va celebrar-se ahir a la tarda, amb 15 punts a l'ordre del dia

El solar de l'Hospital de Reus serà zona blava i esquiva una demanda per tancar-loGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els vots de PSC i Cs van ratificar ahir les noves tarifes de pàrquing que s’aplicaran a FiraReus i l’Hospital Sant Joan, i l’asfaltat i conversió en zona blava del solar a tocar del centre sanitari, fins ara en situació d’alegalitat i on es podia estacionar de manera gratuïta. El pas, que s’havia aprovat inicialment a finals de novembre a través dels consells d’administració de Reus Mobilitat i Serveis i Redessa, ha confirmat ara un acord tancat amb la concessionària dels dos aparcaments soterranis, Iridium. L’empresa retirarà, un cop s’ha celebrat el ple, una demanda contra el consistori, per la qual hi havia fixada una vista entre el 20 i el 23 del mes passat i que sol·licitava el tancament dels terrenys que ara seran zona blava per tal que no s’hi pogués continuar estacionant sense pagar. Iridium apel·lava en la reclamació d’aquesta qüestió, que va interposar davant el primer anunci de voluntat d’asfaltar la parcel·la, a les condicions de les concessions que ostenta.

Marc Arza, president de Reus Mobilitat i Serveis, aclaria ahir que la demanda «anava dirigida únicament a que el solar es tanqués» i no tenia, per tant, implicació econòmica. I detallava que, «perquè la vista ja estava fixada, vam haver d’avançar els consells d’administració». Entre les condicions que l’acord comporta, hi ha no crear nous aparcaments en un radi d’un quilòmetre.

El portaveu del PP, Sebastià Domènech, lamentava ahir en el debat sobre aquest punt del ple que «el 80% dels usuaris pagaran més i els treballadors també estan en contra» de la transformació del solar en zona blava i s’adreçava a l’alcalde, en relació a la demanda d’Iridium, per dir-li que «vagi vostè al jutjat, que hi anirem amb vostè» a defensar la gratuïtat de l’aparcament. Al seu torn, des del PSC, Carmina Pozuelo justificava el moviment i deia que «hi haurà un millor servei a la ciutadania».

Juan Carlos Sánchez, al capdavant del grup municipal de Cs, apuntava que, si no s’hagués trobat cap acord, «ens hauríem quedat sense el pàrquing de terra», però demanava aclariments sobre el detall de les condicions de l’acord amb la concessionària dels pàrquings soterrats de FiraReus i l’Hospital. El cupaire Oriol Ciurana lamentava que «l’empresa sempre guanya» i qualificava la negociació que ha culminat en el nou model de gestió i les tarifes que l’acompanyaran com a «nefasta». Arza, al seu torn, explicava que «si haguéssim tancat el solar d’un dia per l’altre, hauríem provocat un bon caos» i valorava que «un mal acord és millor que un bon plet, però crec que en aquest cas estem parlant d’un bon acord».

Fins a 2 euros al dia

A la futura zona blava es generaran 297 places amb una tarifa de 50 cèntims l’hora i un màxim de 2 euros al dia. El pàrquing soterrani de l’Hospital, que té 650 places, passarà de costar 8 a 4 euros al dia. I l’aparcament de FiraReus, amb 580 places, passarà de 9,20 euros a 1 euro al dia. Aquests últims dos seran cogestionats per Reus Mobilitat i Serveis, s’integraran en la xarxa municipal. En el minutatge, els preus sí que augmentaran. En habilitar el descampat de l’Hospital, Reus Mobilitat i Serveis invertirà 449.000 euros, i altres 376.000 en millores als dos pàrquings soterrats.

S’estudiarà la necessitat d’espai de les bandes de cornetes

El ple de l’Ajuntament va aprovar ahir reunir-se amb membres de les cinc bandes de tambors i cornetes que hi ha a la ciutat per conèixer de primera mà les seves necessitats i proporcionar a les entitats, en la mesura de les seves possibilitats, espais on assajar o guardar els instruments. La moció, que va quedar aprovada amb l’abstenció de la CUP, la presentava el grup municipal de Cs. El seu portaveu, Juan Carlos Sánchez, explicava que «es tracta d’un problema real d’un col·lectiu de reusencs, més d’un centenar de persones, que es ve donant d’anys enrere» i lamentava que «a Reus Ciutat de la Música, hauríem esperat que formessin part de la programació però no han estat incloses». «Algunes de les bandes», deia Sánchez, «porten temps assajant a la intempèrie, en solars o descampats a l’aire lliure. Mai se’ls ha cedit un local on puguin assajar sense patir fred, aguantar la pluja o amb lavabos, i a les bandes hi ha nens».

Espai a 50 anys per a l’Alzheimer

El solar del número 13 del carrer Planàs i Marca on, a partir del gener, començarà a aixecar-se el nou centre per al tractament de l’Alzheimer de l’Associació de l’Alzheimer de Reus serà cedit per 50 anys. El pas, que va prosperar per unanimitat ahir, implicarà la construcció d’un espai pioner. Costarà al voltant d’1,8 milions, uns 1,2 dels quals aportarà la Fundació Rosa Maria Vivar.

tracking