Diari Més

Urbanisme

Apuntalen l'edifici on es va ensorrar un tram d'escala al carrer Tetuan

La mare i la filla que hi vivien de lloguer continuen reallotjades i les feines resoldran si s’hi pot tornar

Imatge de l'edifici.

Apuntalen l'edifici on es va ensorrar un tram d'escala al carrer TetuanGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els treballs d’apuntalament del número 17 del carrer Tetuan van començar ahir, tal com detallen fonts municipals, després que la nit de dissabte s’hi esfondrés el tram de volta d’una escala. L’ensorrament, que no va deixar ferits, va mobilitzar cinc dotacions de Bombers de la Generalitat i efectius de Guàrdia Urbana i del SEM. I va obligar a reallotjar d’urgència una dona i la seva filla menor d’edat, les dues úniques persones que vivien de forma legal a l’edifici, com a inquilines i mitjançant un lloguer.

Durant el cap de setmana, i un cop l’arquitecte municipal va personar-se també al lloc, es va decretar que l’immoble no resultava habitable. Les mateixes fonts precisen que la dona i la nena continuaven ahir en una ubicació temporal mentre l’apuntalament avança i es determina si podran tornar aviat a casa seva o bé si l’edifici requerirà una intervenció d’abast més ampli. Aquesta qüestió hauria d’aclarir-se al llarg de les properes hores.

La dona reallotjada, Fátima, explicava aquest diumenge al Diari Més que «feia temps que teníem goteres per on l’aigua rajava en grans quantitats, tant si plovia com si no, però havíem demanat moltes vegades a l’amo o a la immobiliària que ens ho arreglessin i sempre ens donaven llargues». Part de l’edifici, de tres plantes, va col·lapsar dissabte a dos quarts de deu de la nit. La dona demana assessorament dels Serveis Socials per accedir a un lloguer baix perquè «no podem permetre’ns pagar més que els 300 euros que ens costa aquest pis».

Presència d’ocupes

A banda de la mare i la filla, veïns de l’entorn apunten que havien notat circulació a l’interior de l’edifici, on en principi no hi hauria cap inquilí més instal·lat de manera regular. Parlen, en concret, de joves que accedirien a la planta superior, que seria propietat del banc. Per això, hi ha la possibilitat que dins el bloc hi hagués també ocupes, que en el moment de l’ensorrament no hi eren. Al setembre, l’interior d’un habitatge al carrer Sant Magí també va cedir, i hi ha hagut casos recents al barri del Carme.

tracking