Diari Més

Habitatge

«Hi havia moltes goteres i teníem por que passés una cosa així»

Un esfondrament interior deixa el 17 del carrer Tetuan inhabitable i fa reallotjar una dona i la seva filla

El bloc, d'on ahir recollien objectes, s'apuntalarà avui.

«Hi havia moltes goteres i teníem por que passés una cosa així»Gerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’esfondrament del tram de volta d’una escala al número 17 del carrer Tetuan ha obligat a reallotjar temporalment i d’urgència, en una pensió de la ciutat, una mare i la seva filla menor d’edat, les úniques persones que habitaven de manera regular a l’edifici. Ambdues expliquen al Diari Més que «feia temps que teníem goteres per on l’aigua rajava en grans quantitats, tant si plovia com si no, però havíem demanat moltes vegades a l’amo o a la immobiliària que ens ho arreglessin i sempre ens donaven llargues». Part de l’edifici, de tres plantes, va col·lapsar dissabte a dos quarts de deu de la nit. La planta baixa i la segona serien propietat d’una entitat bancària, i a la primera és on estava instal·lada la família amb un contracte de lloguer.

«No és manera de viure, però ara mateix no podem permetre’ns pagar massa més que els 300 euros que ens costa aquest pis i no hem trobat cap alternativa a un preu raonable», afegeix Fátima, la mare, que precisa que «teníem por que qualsevol dia passés una cosa així». L’ensorrament interior va mobilitzar cinc dotacions de Bombers de la Generalitat, Guàrdia Urbana i el SEM, que va atendre les dues inquilines per una crisi d’ansietat. «Vaig sentir com un bombardeig, em vaig abraçar a la meva filla i tan sols pensava en que sortíssim d’allà», recorda Fátima, que havia arribat al pis «cinc minuts abans que passés tot». No hi va haver ferits.

La possibilitat de tornar

En un primer moment, es va fer sortir els veïns del bloc adjacent –nou persones– per comprovar-ne la situació, però aquests van poder tornar a casa seva la mateixa nit. L’arquitecte municipal va personar-se al bloc afectat, el qual, tal com detallen fonts municipals, va decretar-se que no és habitable. La planta superior podria haver estat ocupada intermitentment. Entre avui i demà està previst que es portin a terme a l’edifici feines d’apuntalament que hauran de determinar si al 17 del carrer Tetuan es pot tornar a viure o si l’estat del bloc requeriria obres de major envergadura.

Un lloguer baix

Mare i filla van poder entrar al primer pis ahir per recollir unes quantes maletes amb documentació i roba. Les mateixes fonts concreten que, amb el reallotjament temporal a una pensió, l’Ajuntament ha consumat l’acollida d’emergència i que, en tot cas, la família queda a disposició dels Serveis Socials. Fátima assegura que, tot just la setmana passada, ella mateixa s’havia posat en contacte telefònicament amb Serveis Socials per demanar cita amb l’assistenta, que li va ser assenyalada per al proper 21 de desembre. Una data, aquesta, que al seu moment va considerar «llunyana per la situació que estàvem travessant amb les goteres rajant tot el dia».

La dona no compta, diu, amb lligams familiars al territori, però disposa d’una feina que li permet fer front a un lloguer baix. Sosté que no ha percebut mai cap ajut per part de l’Ajuntament i que «tampoc no en demano cap» sinó «que m’assessorin en com puc trobar un habitatge perquè la meva filla i jo puguem estar tranquil·les i que puguem pagar. Volem pagar, és clar, no volem cap regal, però no podem assumir un lloguer de 600 euros».

tracking