Diari Més

Detecten connexions il·legals en el canvi del cablejat aeri al Carme

Les obres han servit per substituir materials antics i per soterrar algunes parts de la instal·lació

Imatge dels treballs de reforma al carrer del Baix del Carme.

Detecten connexions il·legals en el canvi del cablejat aeri al CarmeCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les tasques de reforma tecnològica de les línies de distribució de baixa tensió que duia a terme Endesa al barri del Carme de Reus van finalitzar ahir amb l’actuació al carrer Baix del Carme i les seves travesseres. Durant mesos, l’empresa elèctrica ha retirat el cablejat aeri i les cadiretes, les estructures metàl·liques que el subjectaven, i també ha substituït els materials conductors antics per cablejat nou, que en alguns punts ha passat a estar soterrat, i en d’altres, s’ha grapat a les façanes. A més, s’han substituït els encreuaments de línies que quedaven suspesos, i s’han instal·lat conductors amb sortides noves.

Aquesta reforma, que va començar a dur-se a terme a principis d’estiu d’aquest 2018, ha anat a càrrec de la companyia Endesa. Dins d’aquesta intervenció, s’ha renovat el cablejat als carrers de Doctor Gimbernat, de Sant Francesc, en alguns punts del carrer Misericòrdia, i al carrer Baix del Carme i les seves travesseres, els carrers de Sant Jaume i Sant Benet, i Closa de Freixa.

La reforma del cablejat que s’ha dut a terme en aquesta zona del barri del Carme de Reus, també ha servit per detectar les diverses connexions fraudulentes a la xarxa elèctrica que hi havia fetes en alguns punts del barri, i per sanejar-les, deixant només les connexions legítimes, segons ha pogut saber el Diari Més. Unes connexions que en la majoria dels casos, estaven fetes des de cases ocupades il·legalment, o des d’edificis abandonats que havien estat ocupats de forma il·legal en algun moment.

Aquestes tasques de sanejament i reforma de les línies elèctriques de baixa tensió, que han servit per renovar les instal·lacions del cablejat en bona part del barri del Carme, han servit per retirar les línies aèries antigues que encara quedaven en alguns dels carrers del centre de la ciutat, i que amb la reforma, han guanyat seguretat.

Les ocupacions al barri

La detecció de múltiples connexions fraudulentes a la xarxa energètica és prova d’una de les queixes reiterades dels veïns del barri del Carme, sobre l’alt nombre d’edificis deshabitats que hi ha a la zona, i la problemàtica que pateixen amb les ocupacions il·legals, que es produeixen de forma habitual en aquest barri del centre de la ciutat, i que en moltes ocasions, consideren els veïns, que van lligades a episodis d’inseguretat ciutadana.

Les ocupacions il·legals i les connexions fraudulentes però, no són una problemàtica exclusiva de la zona del barri del Carme, i és que no fa massa, que el consistori reusenc reclamava més recursos a Justícia per poder avançar en l’estat de les denúncies. La regidora de Benestar Social de l’Ajuntament de Reus, Montserrat Vilella, destacava en una entrevista a aquest diari la importància de la col·laboració veïnal a l’hora de lluita contra la problemàtica de les ocupacions il·legals conflictives.

Reivindicacions del veïns

Per la seva banda, els veïns del Carme es mostren satisfets per aquesta intervenció, que suposa la retirada de les línies aèries antigues, i la substitució i reforma de la instal·lació en bona part del barri, però segueixen reivindicant altres actuacions importants a la zona. Com ara l’enderroc de diversos edificis abandonats dels carrers de Sant Jaume, de Sant Benet i Closa de Freixa, que fa uns mesos va adjudicar l’Incasòl, i que havien de començar per aquestes dates, però que, de moment, segons explica el president de l’Associació de Veïns de l’Harmonia, Josep Machado, encara no han començat.

El cens d’edificis buits

No es tracta dels únics edificis que preocupen els ciutadans del barri, que ja fa setmanes, van anunciar que estaven elaborant un cens dels edificis buits que hi ha al barri, i dels que es troben en mal estat i poden representar un perill. Una llista en la qual Machado explica que segueixen treballant, que inclou prop d’una quarantena d’immobles deshabitats i en mal estat en diversos carrers del barri i que té per objectiu convertir-se en una reclamació perquè l’Ajuntament de Reus prengui mesures sobre el futur d’aquests edificis, obrint un Expedient Disciplinari Urbanístic per estudiar-ne l’estat real.

tracking