Diari Més

Ensenyament

El conseller Bargalló i el cònsol de França visiten l'institut Gabriel Ferrater de Reus

El centre és un dels 71 de Catalunya que ofereix el batxibac que inclou horari i matèries en francès

Un moment de la visita del conseller i el cònsul a una de les aules del centre reusenc.

El conseller Bargalló i el cònsol de França visiten l'institut Gabriel Ferrater de ReusGeneralitat de Catalunya

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El conseller d'Ensenyament, Josep Bargalló, i el cònsol de França, Cyril Piquemal, han visitat avui divendres l'Institut Gabriel Ferrater de Reus, que ofereix la doble titulació en batxillerat, segons informa la Generalitat.

L'institut és un dels 71 centres de tot Catalunya que ofereixen l'anomenat batxibac, un currículum mixt que suposa fer un terç de l'horari lectiu en francès i cursar les matèries Llengua i literatura franceses i Història de França.

Dels 979 alumnes matriculats en aquest centre, 35 segueixen la doble titulació entre primer i segon de batxillerat.

Per accedir al batxibac l'alumnat ha de demostrar un nivell bàsic de francès, equivalent al B1 del Marc Europeu de Referència per a les Llengües.

L'alumnat que cursi el currículum mixt, a més d'obtenir el títol de Batxiller si supera totes les matèries cursades, obtindrà també el diploma de baccalauréat -batxillerat francès- si supera una prova externa que es desenvolupa íntegrament en francès.

El batxibac es va implantar per primera vegada el curs 2010-2011, i actualment hi ha 1.359 alumnes matriculats entre el primer i el segon curs.

Dels 71 centres que actualment l'ofereixen, set s'han incorporat aquest curs, els instituts La Llauna de Badalona, Guillem de Berguedà de Berga; Jaume Callís de Vic; els d'Argentona i Terrassa; l'escola IPSI de Barcelona i la Vedruna de Tàrrega.

Bargalló i el cònsol també han visitat l'Institut escola d'hostaleria i turisme de Cambrils, que compta amb 451 alumnes matriculats.

tracking